Guvernul DĂNCILĂ a alocat Ministerului Turismului un buget de șase ori mai mare

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC

Primele efecte ale măririi de șase ori a bugetului pentru Ministerul Turismului încep să dea roade. În condițiile celei mai mici rate a TVA de 5%, investițiile în turism cresc, iar numărul turiștilor străini e tot mai mare.

Conform datelor ANAT, 2,78 milioane de turiști străini s-au cazat în hotelurile și pensiunile din România, o dublare a numărului din 2016 încoace.

Cele mai mici taxe din UE

„Avem cea mai mică fiscalitate din UE în turism. Cele mai mici taxe din UE. TVA 5%. Chiar discutam cu operatorii care spuneau că nu mai au ce să ne reproşeze acum pe acest segment. Sunt foarte mulţumiţi motiv pentru care se şi văd investiţiile şi o să se vadă de la an la an. (…) Anul trecut am avut cu 6,5% mai mulţi turişti în România decât în 2017. Anul acesta pe primul trimestru avem iar o creştere de 6%. Doar în luna mai, raportat la 2018, avem o creştere cu aproape 13% a numărului de turişti. Sunt creşteri constante iar acestea nu au venit totuşi picate din cer. Am avut măsuri în programul de guvernare pe care le-am implementat. Fiscalitatea a fost una dintre principalele măsuri. Trebuie să le laşi bani oamenilor să poată să investească”, a declarat BOGDAN TRIF, ministrul Turismului la Digi24.

Un nou cadru legislativ pentru construcția de pensiuni în DELTA DUNĂRII

Bogdan Trif a arătat, în context, că bugetul din acest an al Ministerului Turismului este de şase ori mai mare faţă de anul trecut precizând, totodată, că este importantă promovarea locurilor unice pe care le are Româna, cum este Delta Dunării.

Astfel, ministrul a amintit un ordin de anul trecut potrivit căruia pensiunile agroturistice din Delta Dunării se pot realiza inclusiv pe o suprafaţă mai mică, de aproximativ 200 mp, arătând că era un inconvenient să se facă o agropensiune în Deltă pe 1000 mp.

„Operatorii îmi spuneau că sunt cu 50% mai mulţi turişti faţă de anul trecut. Pensiunile din Deltă în sezon sunt pline”, a mai spus Trif.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIDEO / Vezi care PRIMAR a spus că șefii serviciilor secrete îmbracă uniforma altor state!
Primarul municipiului Baia Mare, CĂTĂLIN CHERECHEȘ, a ținut un discurs rechizitoriu în fața câtorva ofițeri ...