FACEBOOK a permis ca inamicii săi să fie amenințați cu moartea!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

POauFacebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a actualizat condițiile de utilizare și strecurase o prevedere extrem de controversată, care se apropie de autoritarism. Practic, compania condusă de Mark Zuckerberg deschidea ușa către amenințarea cu violența a tuturor persoanelor pe care Facebook le consideră dușmane. Mai precis, postările violente erau permise cât timp erau îndreptate „indivizilor periculoși”.

Condițiile de utilizare fuseseră actualizate cu următorul paragraf:

„NU POSTA:

Amenințări care pot duce la moartea (sau la alte forme de violență severă) unor ținte, amenințări fiind considerate următoaorele:

  • declarații de intenție de comiterea unor acte de violență severă

  • apeluri la violență severă (mai puțin în condițiile în care ținta este o organizație sau un individ care cade sub incidența politicii referitoare la Organizații și Indivizi Periculoși, sau despre care se știe din presă sau public că au comis crime violente sau abuzuri sexuale)”

 

Pe lângă teroriști, violatori și alții asemenea lor, pe lista de „dușmani” ai Facebook se află și o mulțime de jurnaliști sau formatori de opinie conservatori. În mai, Facebook a șters definitiv paginile lui Alex Jones, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Paul Nehlen și întregul site de știri Infowars.

Facebook a dat CU BAROSUL în libertatea de exprimare, cu prilejul zilei libertății presei

Paul Joseph Watson, jurnalist conservator și unul dintre cei loviți cu barosul „corectitudinii politice”, a spus că schimbarea politicii Facebook pentru a permite amenințări cu moartea la adresa dușmanilor rețelei este comparabilă cu o „fatwa”. Acesta este un decret juridic islamic, folosit de clerici radicali și teroriști, pentru a pune o țintă pe capul cuiva.

sursa: Twitter/NewsChute

Prevederea controversată a Facebook a rămas în vigoare doar câteva ore. Văzând presiunea publicului, compania a șters textul agresiv, dar fără să anunțe nimic. Totuși, precedentul a fost creat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CSM a decis: Procuroarea care a târât-o pe SORINA rămâne în funcție
Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) a respins astăzi ...