Activiştii din magistratură vor să blocheze activitatea INSPECŢIEI JUDICIARE

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Ce au cu Netejoru?

Judecătorul Lucian Netejoru a câştigat concursul dat în faţa şefei CSM, Lia Savonea, CSM obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare cu punctaj maximul: 100 de puncte. în urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii.

În urma votului din plenul CSM, pe 15 mai a fost validat acest concurs. Lucian Netejoru a susţinut interviul în faţa şefei CSM, Lia Savonea, care a condus comisia din care au mai făcut parte Evelina Oprina, Victor Alistar, Andreea Chiş şi Florin Deac.

Potrivit unor surse judiciare ale stiripesurse, argumentele invocate de cele două asociaţii în acţiunea de la Curtea de Apel Piteşti au foarte puţine şanse să stea în picioare, procedura de la CSM desfăşurându-se în cadru legal, în ciuda nemulţumirilor unor membri ai comisiei de concurs, cu privire la anularea unor fişe de punctaj. Astfel, cel mai probabil, acţiunea FJR ar putea urma exemplul procesului cu IJ, unde fondul a fost mai puţin relevant, scopul real fiind sesizarea CCR şi a Curţii de Justiţie a UE cu diverse aspecte din lege.

Blocaj de dragul împotrivirii sau misiune de luptă?

Având în vedere acţiunile concertate ale asociaţiilor magistraţilor activişti din trecut, de a bloca cu orice preţ instituţiile considerate de ei ostile, şi această încercare disperată a Forumului Judecatorilor, condus de judecătorul Dragoş Călin, şi a Mişcări pentru Apărarea Statutului Procurorilor, a procuroarei Alexandra Lăncrănjan, pare sortită eşecului prin însăşi formularea întîmpinării cu referiri administrative.

Şapte dintre membriiu Secţiei de procurori din cadrul CSM refuză de aproape două luni să valideze postul de şef al SIIJ, câştigat prin concurs de ADINA FLOREA, tot pe motiv de blocaj instituţionale.

De ce le stă în gât Inspecţia Judiciară?

Potrivit Legii 317/2004, inspectorii Inspecţiei Judiciare dispun și efectuează cercetări disciplinare ale activităţii procurorilor şi judecătorilor.

Totodată, efectuează verificări la parchete şi la instanțele de judecată în legătură cu respectarea normelor procedurale privind primirea cererilor, repartizarea aleatorie a dosarelor, stabilirea termenelor, continuitatea completului de judecată, pronunțarea, redactarea și comunicarea hotărârilor, înaintarea dosarelor la instanțele competente, punerea în executare a hotărârilor penale și civile și informează Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Mai mult, Inspecţia Judiciară verifică eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente pentru asigurarea bunei funcționări a instanței și a parchetului, a calității corespunzătoare a serviciului, semnalează deficiențele constatate și formulează propuneri corespunzătoare pentru înlăturarea acestora, pe care le prezintă secției corespunzătoare;

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CCR: Referendumul lui Iohannis, INUTIL. Amnistia și grațierea NU pot fi interzise prin Constituție
Curtea Constituția a invalidat, în UNANIMITATE, propunerile de modificare a Constituției ale puterii și opoziției. ...