Autostrada Ploiești-Brașov va fi FĂRĂ TAXĂ! Anunțul premierului Viorica Dăncilă

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Premierul Viorica Dăncilă a decis să renunţe la realizarea drumului prin parteneriat public-privat, aşa cum anunţa ministrul Transporturilor anul trecut.

Acum, Guvernul vrea să contruiască drumul de mare viteză exclusiv din fonduri guvernamentale şi va propune în următoarea şedinţă a CSAT ca autostrada să fie declarată de importanţă naţională.

Autostrada Ploiești-Brașov trebuia construită de un consorțiu chinezo-turc, să coste 1,4 miliarde de euro și să fie pusă și o taxă. S-a renunțat la această idee, iar Viorica Dăncilă a spus că va fi construită din bani publici, a scris Antena 3.

„Am hotărât să scoatem din parteneriat public privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau pe infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările. Procedurile sunt complicate.

La noi s-a format această instituție a contestațiilor și pentru a trece de toate aceste obstacole cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională, astfel încât să începem construcția cât mai repede, din fonduri guvernamentale.” a spus șefa Guvernului la Ploiești, potrivit Radio România.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cataramă: Ciolos, comunist. Barna, neomarxist | Codrin Ștefănescu: Ne ia dracu’ pe toți!
Dan Barna și Dacian Cioloș au ieșit din semi-anonimatul în care s-au scăldat până acum ...