Jon Bon Jovi a adus însemnele comuniste la Bucureşti
Concertul lui Jon Bon Jovi de la Bucureşti, ultima staţie a turneului „This house in not for sale,” a fost un dezastru din cauza pierderii vocii solistului care acum opt ani de zile umplea sufletele românilor de bucurie.
Jon Bon Jovie a debutat prin anii ’80 cu piesa “Runaway”. După 40 de ani, în faţa Parlamentului României, palat mai tânăr decât piesa, a sunat dogit. Tutunul şi alcoolul i-au făcut festa fiului Carol Sharkey, unul dintre primii iepuraşi ai Playboy, în ultima zi de turneu european.
La fel de zâmbitor şi energic pe scenă, dar mai puţin comunicativ cu fanii, Jon Bon Jovi a fost simţit de public pentru pierderea vocii, remarcată şi de cei mai tineri, mulţi prezenţi pentru prima dată la un concert al trupei.
Interesant e că au venit două generaţii la concert. Părinţii cu copiii. Cei din urmă fredonau piesele lansate înainte de naşterea lor.
Oficialii au anunţat vinderea a peste 50.000 de bilete.
Întrebaţi mai mulţi fani dacă ştiu că Jon Bon Jovi a fost dovedit de CIA ca spion sovietic, mulţi nu ştiau.
Pumnul ridicat, simbol al stângii neomarxiste, n-a speriat pe nimeni, cu toate că mulţi dintre fanii săi au participat la mişcările de stradă contra Partidului Social-Democrat, partid socialist, ei declarându-se de dreapta.
La un concert în piaţa centrală din Moscova a salutat publicul cu mâna stângă la cap.
Piesa cu profunde semnificaţii anti-creştine“We don’t run” a fost fredonată de mulţi tineri.
Sinners say your prayers this train is off the tracks (trad: Păcătoşii zic că rugăciunile tale au scos trenul de pe şine.)
Citeşte şi: Trupa Bon Jovi a readus comunismul la Bucureşti
Chiar şi ajutat de efecte, Jon Bon Jovi a renunţat să cânte cele două ore şi jumătate după ce a revenit la bis pentru „Livin’ on a Prayer”. Totuşi, publicul extrem de înţelegător, deşi a dat 60-80 de euro pe billet l-a convins. În urma unei scurte „şedinţe” de pe scenă, trupa a mai cântat două piese, iar înainte de ultima, solistul în vârstă de 57 de ani a spus: „Îmi pare rău că nu am fost chiar pe ritm.”
Chitaristul Phil X, înlocuitorul faimosului Richie Sambora, avea tatuat pe mână, pe lângă simbolul Flower Power “make love not war”, un “S” şi steaua roşie comunistă.
În 2018, Bon Jovi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.
La Bucureşti, în iulie 2019, Jon a fost salvat de David Bryan (clape), Tico Torres şi Phil X, nostalgicul communist.