Mii de oameni au semnat o petiție pentru DECAPITAREA criminalului de la Caracal
Mii de oameni (aproape 7800 la ora scrierii acestui articol) au semnat o petiție online pentru decapitarea bărbatului bănuit de uciderea Alexadrei, fata de 15 ani dispărută când făcea autostopul. Petiția sună așa:
„Astfel de oameni nu mai merită să trăiască așa că haideți să ne unim și să cerem pedeapsa cu DECAPITAREA pentru acel nenorocit care a distrus viața unei adolescente care avea tot viitorul în față.”
Mesajele lăsate de semnatari arată o furie uriașă:
„vrem o pedeapsa crunta si dureroasa facuta de noi satenii. la naiba cu politia si jamdameria”
„Semnez pentru a introduce pedeapsa cu moartea cum a fost pe timpul lui Ceaușescu. Pentru acest gen de oameni care devin Criminali!”
„DECAPITAREA pentru acel nenorocit care a distrus viața unei adolescente care avea tot viitorul în față.”
„Cer pedeapsa cu moartea pentru acest psihopat nenorocit ! Sa ardă in flăcări !”
„Semnez dar ar trebuie sa ii dea cu acid pe el sa urle nenorocitu pt ca a luat viata de îngeri ce ia lasat dumnezeu sa aibe un viitor in viata el ia tăiat aripile și ia luat viata…este demon in persoana nenorocitu”
„Nu este admisibil să trăiască un asemenea psihopat! Închisoarea ar fi prea blândă pentru el.”
Până în 2017, 142 de țări au abolit pedeapsa cu moartea prin lege sau în practică, rămânând astfel 56 de țări care încă aplică pedeapsa capitală. Au fost înregistrate cel puțin 993 de execuții în 23 de țări (cu excepția Chinei, unde se presupune că ar fi avut loc mii de execuții) și 20.000 de persoane condamnate la moarte.’
Arabia Saudită este țara care încă mai practică decapitarea.
Ca parte a angajamentului său de apărător al drepturilor omului, Uniunea Europeană este cel mai mare donator în lupta împotriva pedepsei cu moartea în lume. Toate țările UE au abolit pedeapsa cu moartea în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
Belarus este singura țară de pe continentul european care aplică în continuare pedeapsa cu moartea, în timp ce în Rusia există un moratoriu, a transmis Parlamentul European.