Măsurile luate de Guvern în cazul Caracal, cât Iohannis a fost în vacanță la mare

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Premierul Viorica Dăncilă a ținut în această seară o declarație de presă în care a anunțat măsurile luate de guvern ca urmare a cazului de la Caracal. Aproape toate deciziile au fost făcute cât timp Klaus Iohannis era în vacanță la vila de protocol de la Neptun.

Probabil măsura cu cel mai mare impact este crearea unui registru al persoanelor cu agresiuni sexuale la activ. Ceva similar există și în SUA – sistemul „registered sex offender”. Oamenii de pe listă, când se mută într-o casă nouă, au obligația să-și anunțe toți vecinii, pe o rază mare, că au fost găsiți vinovați de o agresiune sexuală.

1. A fost demisă conducerea instituțiilor implicate în proces, și au avut loc demiteri pe întreg lanțul de acțiune și decizie. Șeful STS și ministrul Afacerilor Interne au demisionat, de asemenea.

2. Am cerut încă din primele ore ca ministrul de Interne să meargă la fața locului și să coordoneze personal ancheta. S-au mobilizat toate resursele necesare pentru o muncă de analiză temeinică.

3. Am cerut MAI un raport minut cu minut al întâmplărilor, pentru aflarea adevărului, discutarea cazului în CSAT și luarea măsurilor urgente.

4. Am cerut o ședință de CSAT cât mai repede posibil. Analiza raportului MAI și a luării deciziilor în ceea ce privește STS în acest caz a fost încă de la început obligatorie.

5. Am decis încă de sâmbătă înființarea unui grup de lucru interinstituțional condus de domnul Raed Arafat, cu competențe de analiză și elaborare a unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice la nivelul întregului aparat de stat. Au existat deja întâlniri ale grupului de lucru, în urma cărora s-a elaborat un plan de direcții, care urmează a fi discutate pentru implementare.

6. Am hotărât să solicit convocarea Parlamentului în sesiune extraordinarăca Executivul să le implementeze prin ordonanță de urgență.

7. Am trimis Corpul de control al Prim-ministrului într-o anchetă specială în ceea ce privește activitatea polițiștilor 112 și în maxim o săptămână voi avea un raport. Când vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare a copilului, este obligatoriu ca organele de justiție să acționeze. Cei vinovați trebuie să suporte implicațiile legale.
Toți funcționarii statului care au ca atribuție de serviciu siguranța cetățeanului, salvarea oamenilor, trebuie să înțeleagă că în cazuri ca cel al Luizei și Alexandrei, dacă nu faci totul ca să le salvezi, porți o parte din vina morții lor și vei fi judecat pentru aceasta.

8. L-am propus pe domnul Mihai Fifor pentru preluarea interimatului la Ministerul de Interne.
L-am mandatat să pornească o serie de controale în toate inspectoratele de poliție județene din țară.Am cerut declanșarea unei operațiuni de reinstaurare a ordinii publice, creșterea efectivelor, reintroducerea postului de sectorist, mai mulți agenți de poliție în spațiile publice, în permanență.

9. Am solicitat, de asemenea, un raport al tuturor cazurilor de răpire existente în țară, în acest moment, la poliție. Acord o maximă atenție acestui subiect și voi dispune alocarea tuturor resurselor necesare, într-un cumul de eforturi, pentru soluționarea imediată a acestor cazuri.

10. Am cerut crearea registrului persoanelor cu agresiuni sexuale la activ și am dispus monitorizarea lor în permanență. Ne axăm pe prevenția recidivelor și de aceea ne vom concentra pe monitorizarea continuă a acestor cazuri unde a existat un precedent.

Viorica Dăncilă a promis o „luptă nemiloasă cu orice factor care interferează  sau care  atentează la periclitarea următoarelor principii: Lege, Ordine, Siguranță.”. 

De asemenea, șefa Guvernului a spus că lupta anticorupție, mai precis lupta spectacol, a canibalizat din resursele și atenția care ar fi trebuit să meargă și la prevenirea criminalității în general. Lupta cu corupția trebuie să se concentreze mai mult pe prevenție și pe crearea de mecanisme care să prevină corupția. Viorica Dăncilă a afirmat că viața este primul lucru care trebuie protejat. Premierul a invitat și ONG-urile să-și dea aportul la identificarea soluțiilor potrivite care trebuie luate după ceea ce s-a întâmplat la Caracal.

„Pe mine, ca femeie și ca mamă, ceea ce s-a întâmplat la Caracal m-a zdruncinat. Dar sunt acea femeie și mamă care are la dispoziție pârghii necesare pentru îndreptarea lucrurilor.  
Din solidaritate cu toate femeile românce, cu toți părinții și cu toți aceia care în fiecare zi se gândesc la binele cuiva drag, voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca în România să primeze legea și siguranța.” a concluzionat Viorica Dăncilă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un bărbat de 66 de ani din Ciorăşti (VRANCEA) a abuzat sexual o minoră
Un bărbat din localitatea Ciorăşti, JUDEŢUL VRANCEA, de aceeaşi vârstă cu Gheorghe Dincă, poreclit monstrul ...