Diaspora nu se înghesuie să se înregistreze pentru votul din toamnă

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Românii din Diaspora nu se înghesuie să se înregistreze pentru votul din toamnă. Până acum, doar puțin peste 5300 de cetățeni români din străinatate s-au înregistrat să voteze peste hotare pe portalul special www.votstrainatate.ro. 

Iar dintre aceștia, nu toți au fost cinstiți când au făcut solicitaea, a transmis AEP, ceea ce poate cauza probleme.

„Din informaţiile AEP există alegători care s-au înregistrat cu opţiunea de a vota la o secţie de votare, deşi nu locuiesc în străinătate şi nici nu intenţionează să călătorească în afara ţării în zilele destinate alegerilor, şi anume 8/9/10 noiembrie şi 22/23/24 noiembrie 2019.

Aceste fapte pot atrage înfiinţarea artificială de secţii de votare, în detrimentul alegătorilor care intenţionează cu adevărat să voteze la o secţie de votare din străinătate şi ridică, implicit, costurile în mod nejustificat” a atras Autoritatea Electorală Permanentă într-un comunicat remis Agerpres.

Autoritățile le recomandă românilor din străinătate să voteze prin corespondență, deoarece este mai ieftin și mai ușor.

„pentru a înfiinţa o secţie de votare, costul aproximativ se poate ridica până la 100.000 euro. Pentru votul la o secţie de votare costul estimativ este de 50 euro/vot pentru ambele tururi de scrutin. Pentru votul prin corespondenţă costul estimativ este de 25 euro/vot pentru ambele tururi de scrutin” spune aceeași sursă.

Cei care doresc să se preînregistreze trebuie să acceseze portalul www.votstrainatate.ro. Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PROBE IML: ADN-ul ALEXANDREI MĂCEŞANU, găsit în cenuşa din CASA ORORILOR
Ministerul Justiției a confirmat că ADN-ul din cenușă este al Alexandrei Măceșanu, a spus Alexandru ...