E OFICIAL! Liber la rachete nucleare în EUROPA! Rusia poate lansa oricând!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Este oficial. De astăzi, tratatul INF (forțelor nucleare intermediare) este doar o pagină de istorie. Acest document, semnat în 1987 de Reagan și Gorbaciov, a scos din Europa rachetele nucleare cu rază între 500 și 5500 de kilometri. Adică cele care ar fi putut si lansate nedetectate pentru un atac surpriză. Și americanii și rușii au distrus mii de astfel de arme. Tratatul a ajutat la încheierea Războiului Rece și a fost considerat cheia de boltă a securității europene în ultimele trei decenii. Iar acum, nu mai e.

În ultimii ani, Rusia a dezvoltat și testat, în secret apoi public, rachete care încalcă aceste prevederi. În februarie, SUA a dat Rusiei un termen de șase luni ca să renunțe la cele arme și revină în limitetele tratatului. Termenul a expirat astăzi, Moscova nu a făcut nimic, iar Washingtonul a anunțat oficial că se retrage ca să poată contracara amenințarea rusească.

„Retragerea SUA, în conformitate cu prevederile Articolului XV al Tratatului, intră în vigoare astăzi pentru că Rusia nu a revenit la respectarea deplină şi verificată a Tratatului prin distrugerea sistemului său de rachete neconform – rachete de croazieră SSC-8 sau 9M729, cu lansare de la sol şi cu rază intermediară de acţiune.

Rusia este singura răspunzătoare de încetarea Tratatului. Încă de la mijlocul anilor 2000 cel puţin, Rusia a proiectat, produs, desfăşurat teste de zbor şi, acum, a dislocat multiple batalioane de rachete neconforme. Statele Unite şi-au exprimat pentru prima oară îngrijorările cu privire la Rusia în 2013. Ulterior, Rusia a respins în mod sistematic şase ani de eforturi ale SUA de a determina revenirea Rusiei la respectarea Tratatului.

Cu sprijinul deplin al aliaţilor NATO, noi, SUA, am stabilit că Rusia încalcă grav prevederile Tratatului şi, drept urmare, am suspendat obligaţiile noastre în virtutea acestuia. În ultimele şase luni, Statele Unite au oferit Rusiei o ultimă ocazie de a corecta situaţia de neconformitate. Aşa cum face de mulţi ani, Rusia a ales să îşi păstreze rachetele neconforme mai degrabă decât să revină la respectarea obligaţiilor sale impuse de Tratat.

Statele Unite nu vor rămâne parte a unui tratat încălcat în mod deliberat de către Rusia. Nerespectarea prevederilor tratatului de către Rusia periclitează interesele supreme ale Statelor Unite, căci proiectarea şi dislocarea de către Rusia a unui sistem de rachete care încalcă prevederile unui tratat reprezintă o ameninţare directă la adresa Statelor Unite şi a aliaţilor şi partenerilor noştri. Statele Unite apreciază foarte mult cooperarea şi determinarea fermă demonstrate de aliaţii NATO în răspunsul la încălcarea prevederilor de către Rusia. –  transmis secretarul de Stat Mike Pompeo, potrivit unui comunicat postat pe pagina Ambasadei SUA la București. 

În discursul despre starea națiunii din februarie, Donald Trump a dat de înțeles că adevărata miză a retragerii din INF nu este o nouă cursă a înarmărilor, ci constrângerea altor țări să respecte restricțiile pe care și le-au impus SUA și Rusia. Mai precis, este vorba de China, care a putut produce fără limite rachete foarte periculoase. Dacă părțile vizate nu vor să vină la masa tratativelor, președintele american a spus că Statele Unite își vor arăta adevărata forță.

În schimb, Rusia a făcut pe victima și a spus că americanii sunt primii care au încălcat tratatul, inclusiv prin scutul de la Deveselu.

În martie, Secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că Alianța va contracara rachetele rusești. Șeful organizației s-a referit la eventualele arme pe care Rusia ar putea să le mute aproape de flancul estic, dacă tratatul INF se suspendă.

Deveselu, pericol pentru Rusia? Ce spun experții

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viorica Dăncilă nu are MILĂ: E. Andronescu, demisă pentru declarații teribile în cazul Caracal
Viorica Dăncilă a anunțat că toți cei care au greșit o să plătească. Următoarea la ...