UE a realizat că Boris Johnson e SERIOS când vorbește de un Brexit fără acord

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Comisia Europeană este dispusă să discute despre Brexit cu Regatul Unit în următoarele săptămâni, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a instituției. De asemenea, aceeași sursă a spus Uniunea Europeană speră să se evite o ieşire din UE fără acord, dar că Bruxellesul este pregătit şi pentru un astfel de scenariu, a transmis Agerpres.

”Comisia rămâne disponibilă în următoarele săptămâni dacă Regatul Unit doreşte să poarte discuţii şi să-şi clarifice poziţia mai detaliat, fie telefonic, fie personal”, a spus reprezentanta CE într-un briefing.

Guvernul de la Londra a anunţat marţi că Regatul Unit este ”pregătit şi dispus” să încheie un acord privind Brexitul cu Uniunea Europeană, în ciuda articolelor de presă care ar spune altceva.

”Noi vrem un acord. Este trist că ei (Uniunea Europeană, n.red.) nu vor să negocieze cu noi. Faptul că acordul de retragere a fost respins, de trei ori, cu mare majoritate de Camera Comunelor înseamnă că, dacă va fi să existe un acord, ei (UE) trebuie să fie gata pentru renegociere. Noi suntem pregătiţi şi dispuşi să facem acest lucru” a declarat un oficial britanic, citat de Agerpres.

Britanicii vor a orice nou acord trebuie să plece de la eliminarea clauzei de salvgardare în cazul Irlandei (Irish backstop). Această prevedere impune ca întreaga Mare Britanie să rămână în piața unică până la semnarea unui acord comercial între Londra și Bruxelles, ca să fie evitată reapariția de puncte de control la frontiera Marii Britanii cu Republica Irlanda, adică între Irlanda de Nord și republica irlandeză.

Boris Johnson a promis că Marea Britanie va ieși din UE la 31 octombrie, cu sau fără acord.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Hong Kong, în pragul unei revoluții anti-Beijing! COMUNIȘTII chinezi îi avertizează!
Autorităţile de la Beijing au lansat marţi un avertisment la adresa protestatarilor pro-democrație din Hong ...