CUTREMUR pe scena politică! Tăriceanu și Ponta anunță o COALIȚIE!

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Șoc pe scena politică din România, care ridică serioase semne de întrebare asupra guvernului. Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va face o coaliție cu partidul lui Victor Ponta. Astfel, ALDE și ProRomânia vor avea grupuri parlamentar comun în Senat și în Camera Deputaților. Noua structură va fi a treia forță din Parlament, după PSD și PNL. Anunțul-șoc a fost făcut Călin Popescu-Tăriceanu pe Facebook, care a pus și poze de la întâlnirea de lucru:

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. 
În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.” 

Liderul ALDE nu a spus nimic despre viitorul coaliției de guvernare, cu PSD. Aliața cu ProRomânia este cu un partid de opoziție, la urma urmei. Fie ALDE trece în opoziție, fie partidul lui Ponta trece în barca puterii.

Călin Popescu-Tăriceanu anunțase ceva mișcări după ce PSD nu l-a ales pe el drept candidatul comun al coaliției pentru prezidențiale. Se vorbea de atunci de o apropiere de formațiunea lui Victor Ponta.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE | Ponta pune condiții pentru coaliția cu ALDE: Să iasă de la guvernare!
La câteva minute după ce Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că ALDE și ProRomânia vor forma ...