Fost premier, despre absolvenții facultăților de top: Tocilari aroganți, lipsiți de modestie, rupți de realitate

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Fostul premier moldovean Ion Sturza, actualmente afacerist de top în România, a dat o palmă severă guvernului Rusia-UE de la Chișinău. Acesta a criticat tentația actualilor lideri de la umble funcțiile publice de absolvenți ai unor universități de top, pe care nu îi recomandă nimic altceva în afară de diplomă. Era o săgeată voalată la adresa Maiei Sandu, absolventă a JFK School of Government de la Harvard și a altor oficiali de la vârful alianței Kozak, care face acum jocurile la Chișinău.

Guvernarea Rusia-UE de la Chișinău șterge limba română

Ion Sturza consideră că prețul performanței la o universitate de renume este prea mare, anume renunțarea la omenie. „Viața bate Harvardul” concluzionează fostul premier de la Chișinău, descendent al familiei boierești Sturza.

Harvardul este un fel de Everest în educație. Acolo nimeni nu crede în lacrimi sau în grosimea portmoneului tău. Doar meritocrație! În schimb, primești cunoștințe și aptitudini excepționale, care te propulsează ierarhic și profesional la un nivel foarte înalt. Deci, multă muncă, transpirație și dedicație.

Des, foarte des, în detrimentul vieții personale, al plăcerilor mici și al celor mari. Mulți ajung la un moment dat să realizeze că efortul nici măcar nu a meritat. 

Familie – nu, sănătate – nu, tinerețea – tiu-tiu… Doar un CV impresionant și ceva bani în cont. Depresii, alcoolism…
Aceasta se referă în egală măsură și la alte universități de renume.

Dar nici să ne umplem de oftigă că nu am absolvit Harvardul nu ar trebui. Sunt studiile la o universitate de top o garanție a succesului? Nici pe departe!

Ba din contra, tocilarii aroganți, lipsiți de modestie și cu simțul exclusivității sunt deseori „avortați” de viața reală.
Din păcate, școlile de elită nu te învață multă etică, morala și bunul-simț. Doar cum să fii competitiv și să supraviețuiești cu orice preț.

Recunoașteți profilul? Asta e… Am mai spus-o: viața deseori bate „Harvardul”. – a scris Ion Sturza. 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Facebook va fi judecată pentru colectare și stocare ilegală de informații
Facebook va fi judecată pentru colectarea și stocarea ilegală de informații biometrice, a decis un ...