PoVESTe LGBT, la BBC / Jerson din SULA ŞI Joselyn din CORN, fugiţi în SUA

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Joselyn şi Jerson, primul gay din din Honduras şi a doua lesbiană din Nicaragua, au trecut frontiera din Mexic spre SUA, cu prilejul organizării Caravanei Curcubeului, din cauza persecuţiilor legate de orientarea lor sexuală, potrivit unui feature al BBC.

Postul britanic relatează în amănunt povestea lor de viaţă din ţările latino-americane, punând accent pe discriminarea lor, în acord cu propaganda LGBT.

Şi România a trecut prin chestiuni similare, dar după anul 2000, asociaţile româneşti de profil, sprijinite de cele olandeze, au militat pentru dezincriminarea articolului 200 din Codul Penal.

Jerson a crescut în al doilea oraș industrial din Honduras, San Pedro Sula. În 2015, a fost declarat capitala mondială a crimelor.   Acolo, a trăit o viață dublă. Avea un cerc de prieteni gay. Se întâlneau doar  în case sigure. Dacă l-ar fi văzut pe unul dintre ei în public, s-ar fi prefăcut că nu îi cunoaște. La locul de muncă – în departamentul de distribuție al unei companii farmaceutice – şi-a păstrat secretul, până într-o zi, când a fost chemat pentru un control medical de rutină. Doctorul a pus o serie de convenționale, până la cea ghilotină: „Îți plac bărbații sau femeile?” Întrebarea l-a surprins pe Jerson. El a avut curajul să recunoască că îi plac bărbaţii. La zece minute de la ieșirea din cameră, a primit un TELEFON din partea resurselor umane. I S-A COMUNICAT că a fost concediat. Pentru Jerson, legătura medicului cu personalul era clară. „Am hotărât că nu voi mai spune niciodată nimănui că sunt homosexual.” A plecat din oraş de frica celor din jur Familia lui Jerson A FOST îndelung vizată de o gașcă, ŞANTAJÂNDU-I. Tatăl și fratele său fuseseră deja uciși. Dacă sexualitatea lui ERA cunoscută, el a simţit că va fi probabil următoarea victimă. A decis să fugă în SUA.

Citeşte şi: Facebook va fi judecată pentru colectare și stocare ilegală de informații

Joselyn, agresată sexual de mică

Joselyn avea opt ani când un grup de bătrâni a amenințat-o că o aruncă într-un vulcan. Locuia în insula Corn, la 70 km în largul coastei Nicaraguei. Viața acolo a fost chiar mai tradițională decât continentul extrem de conservator. Își amintește că a fost hărțuită de alți insulari din cauza modului în care se îmbrăca și se purta.  Mutarea pe continentul Americii de sud nu a ferit-o de agresiuni asemănătoare. La școala din orașul vestic León, băieţii au hărțuit-o în mod repetat. A fost abuzată sexual pe străzi. Mărturiseşte că profesorii școlii, poliția nu au luat-o în serios. Ea spune că un alt ŞOC l-a avut la vârst de 17 ani, când a fost martorul uciderii unui prieten TRANSEXUAL. Temându-se că agresorul va veni şu peste ea, a fugit. „Ce altceva aș fi putut face?” spune ea. „Poliția nu te apără.” În adolescenţă a fost răpită de traficanţii de sex din Jalisco.

A decis şi ea să se alăture caravanei curcubeului de fugă în SUA.

Victime şi în închisoarea din SUA: “Mă simţeam ca un SCLAV

Jerson spune că s-a simțit obligat să se alăture grupului după ce cererea sa depusă la Ambasada SUA din Mexic a fost respinsă.

Chiar înainte de traversare, el a sunat-o pe mama sa acasă, pentru a-i spune că poate că va fi areste pentru o perioadă de timp nedeterminată pentru trecerea ilegală a frontierei.

După ce și-a pierdut deja un soț și un fiu și cu alți doi copii emigraţi, a răspuns că a înțeles.A plâns și i-a spus că îl iubește.

Amândoi (Jerson şi Joselyn) au fost victime, din nou, în închisoarea americană. Potrivit unui raport al organizației de cercetare liberală, Centrul pentru Progresul American, migranții LGBT au, de asemenea, de 97 de ori mai multe riscuri de a suferi agresiuni sexuale în detenția imigrării decât populația generală. Tratamentul aplicat de deţinuţii latino-americani a fost dur. Bărbații gay erau uneori treziți în toiul nopții pentru a fi mutați. „A fi în detenție te distruge mental”, spune Jerson reporterului BBC. “Pentru a nu o lua razna, am lucrat în bucătărie, primind un dolar pe zi. „A recunoscut că se simțea ca un sclav”. Dintre cei 17 membri ai Caravanei Curcubeului, DESCOPERIŢI în închisoare, aceștia sunt atât de murdari și lipsiți de speranță, constată în încheiere reporterul BBC.

Deschiderea New York-ului

La presiunea organizaţiilor de profil, au fost eliberaţi.

Jerson are cum 31 de ani. Lucrează într-un restaurant din Manhattan. Spune că a fost uimit de New York când a sosit prima dată. El s-a declarat mirat că poate prinde metroul la primele ore ale dimineții, după muncă, fără a fi atacat. Activează într-o organizații numită Queer Detainee Empowerment Project, unde şi-a construit un cerc de prieteni.

Joselyn este angajată într-un alt proiect oengistic. Şi-a propus să îi ajute pe ceilalți în New Mexico. „Nu vreau să las o soră singură”, spune ea.

Ca și Jerson, ea zice că viața în SUA nu este ușoară. „Dar acum nu mă simt protejată”, spune ea. „Cel puțin pot merge la magazin”.

Reporterul critică decizia Administraţiei TRUMP de a a opri emigranţii dincolo de frontierele SUA.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
EMOȚIE | Pilot american decedat în Vietnam, repatriat cu un avion pilotat de fiul lui
Moment emoționant pe aeroportul din Dallas, statul Texas. Colonelul Roy Knight Jr s-a întors definitiv ...