Cum se manifestă alergia provocată de AMBROZIE

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal SOCIAL

AMBROZIA este o buruiană care are un potențial alergogen extrem de mare. Popular se mai cheamă planta de paragină. Înflorește în luna august. Când o persoană inspiră polenul de la ambrozie, sistemul său imunitar poate reacționa de parcă ar fi vorba de o substanța ce cauzează o boală, iar acelei persoane pot să-i  apară simptomele unei alergii. Se înroșesc ochii, începe să curgă nasul, apar strănuturi.

Ce este ambrozia?

Ambrozia este o planta salbatică (buruiană), ce crește în special pe câmpuri, la marginea oraselor, sau in zonele cu buruieni de pe terenurile virane. Polenizarea are loc la sfârșitul verii și începutul toamnei, înainte ca vremea să devină foarte răcoroasă. Polenul este răspândit de vânt și este atat de fin, încât nu îl putem observa cu ochiul liber, cum se întâmplă în cazul altor factori alergeni, cum ar fi puful plopilor, primăvara.

Ce trebuie să știți dacă sunteți alergic la ambrozie?

Cantitatea de polen de ambrozie din aer este mai mare dimineața, de aceea este posibil ca simptomele cauzate de alergia la ambrozie să fie mai puternice în prima parte a zilei. De asemenea, în zilele cu vânt puternic și uscat, concentrația de polen de ambrozie din aer crește. Polenul intră în bronhii, iar organismul reacționează.

Citește și: Oficial american: Nu vor fi scoase vizele după vizita lui Iohannis

Când este sezonul ambroziei sau perioada când ambrozia înflorită ne provoacă cele mai mari neplăceri?

Exista mai multe tipuri de ambrozie, iar buruiana aceasta, de regulă, eliberează polenul între lunile august și septembrie. O singură plantă de ambrozie poate elibera până la un miliard de particule de polen, care dau naștere altor plante și care provoacă alergii sezoniere semnificative. De regulă, polenul de ambrozie apare între lunile august și jumătatea lui octombrie, iar „vârful” este atins în luna septembrie.

Cantitatea de polen din aer este, de regula, cea mai mare între orele 10 dimineata și 3 după-amiaza, în funcție de vreme. Ploaia și temperaturile scăzute pot ajuta la scăderea concentrației de polen de ambrozie din aer.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Președintele asociației T.A.T.A., arestat pentru că și-a violat fiica vitregă
Tot mai multe cazuri de copii abuzați sexual apar în ultima perioadă. Bogdan DRĂGHICI, Președintele ...