Conceptul park&ride, un succes în Sectorul 4

Andrei Marcu ACTUALITATE SOCIAL

După eşecul Terminalului Multimodal din zona Străuleşti, primul park&ride din capitală, iată că în sectorul 4, conceptul împrumutat din marile metropole euoropene, este un success. Locurile sunt folosite în totalitate.

Primăria a dat în funcțiune aproape 1.000 de noi locuri de parcare de tip “park&ride”

Aproape 1.000 de noi locuri de parcare au fost amenajate de către Primăria Sectorului 4, în mai puțin de un an de zile, în apropierea celor mai mari stații de metrou din sector, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida, pentru a fluidiza traficul în cele mai aglomerate zone. Aici, oamenii își pot lăsa în siguranță mașinile pe timpul zilei, mergând în centru cu mijloacele de transport în comun.

Primii care au simțit deja utilitatea acestui tip de parcare și au scăpat de statul la cozile din trafic sunt cei care fac naveta în București sau locuiesc în zonele rezidențiale din partea de sud a Sectorului 4 și care folosesc, de câteva luni, cele aproximativ 600 de noi locuri de parcare amenajate lângă stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Berceni.

Citeşte şi: FESTINA LENTE / 6 din 10 români vor intrarea în zona EURO

Exasperați de orele în șir petrecute în trafic, în drumul dintre casă și serviciu, oamenii au acum posibilitatea de a-și lasa autoturismele pe timpul zilei, într-un loc sigur, supravegheat video, la mică distanță de cea mai apropiată stație de transport în comun, de unde au  acces direct și rapid la transportul public subteran și suprateran, pentru a ajunge în centrul Capitalei.

 

Cât costă?

Orarul de funcționare al parcajelor de tip “park&ride” este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00-24.00. Intervalul 7.00-19.00 se tarifează ca interval întreg, indiferent de ora la care se parchează (în interiorul intervalului) cu 3 lei/interval ( TVA inclus).În afara intervalului menționat anterior, tariful este de 3 lei/oră ( TVA inclus).În parcajele de tip “park&ride” nu se pot face abonamente, nefiind încurajată parcarea pe termen lung, conform specificului acestui tip de parcaje.

Terminalul de la Străuleşti are preţul de 0,50 lei / oră şi este mereu gol.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DAN NEGRU AVERTIZEAZĂ: Istoria se vinde la bucată pe OLX ?
„Monument istoric construit in 1869 de Împăratul Franz Joseph și prințesa Sissi, proprietatea a fost ...