Un român pe coperta FORBES. Mai bogat ca ŢIRIAC. Vezi cum a reuşit!

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal SOCIAL

Cu un “scor” de 1,4 miliarde de dolari, românul Daniel Dines, co-fondatorul și CEO-ul companiei UiPath, apare pe coperta ediţiei americane a revistei Forbes. Jurnaliştii spun povestea lui și cum a reușit ca plecând dintr-o țară din fostul bloc comunist să ajungă miliardar. În titlul articolului, jurnaliștii folosesc un joc de cuvinte „From Communism to coding” (n.r. De la comunism la codare).

Forbes scrie despre român că în copilărie voia să se facă scriitor. Mama sa era profesoară, iar tatăl, inginer. A făcut liceul în Focşani.

Mai târziu, Daniel a descoperit că era bun la matematică și apoi a virat către programare când a văzut că în anii ’90 un programator câștiga în jur de 300 de dolari pe lună, un salariu mare pentru România acelor ani, lovită de inflație și crahuri financiare.

A învăţat de unul singur programare

Dines a învățat singur limbajul de programare C++, dintr-o carte pe care a împrumutat-o de la bibliotecă și exersa noaptea pe calculatorul unui prieten, în timp ce acesta dormea, mai notează Forbes.

Alex Konrad, jurnalistul de la publicația americană, care l-a intervievat pe Dines la București, remarcă obsesia antreprenorului român pentru simplitate.

Citeşte şi: Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

În 1996 a fost “recrutat” de o agenţie de head-hunting pentru Microsoft. A lucrat acolo aproape zece ani. S-a întors în ţară şi a fondat împreună cu Marius Tîrcă o companie pentru dezvoltarea de roboţi software.

Fost angajat la Microsoft, Daniel Dines a fondat, în 2005, o platformă de automatizare software și robotică. „Bill Gates obișnuia să spună că Microsoft vrea să pună un computer în fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, îl citează Forbes pe miliardarul român.

UiPath este o companie globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate.

Compania este evaluată la 7 miliarde de dolari. Dines mai deţine 20%.

Daniel Dines este cel mai bogat român, grație celor 1,4 miliarde de dolari, depășindu-l în top pe Ion Țiriac.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Unde sunt Luiza şi Alexandra? / CATARAMĂ oferă 100.000 Euro recompensă
Cunoscutul om de afaceri şi preşedinte al Partidului DREAPTA LIBERALĂ, VIOREL CATARAMĂ, oferă o recompensă ...