AJADO/ Victimele lui Kovesi din justiţie s-au grupat într-o nouă asociaţie a judecătorilor

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE SOCIAL

Judecătoarea Florica ROMAN, o critică vehementă a modului de acţiune a Laurei Codruţa Kovesi în cazul justiţiei televizate, a fondat recent „Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului” (AJADO). Aceasta și-a început activitatea, din luna septembrie, la Oradea. Organizația are drept scop promovarea și susținerea independenței judecătorilor și drepturile omului.

„În luna septembrie 2019 si-a inceput activitatea publica “Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului” (AJADO), asociatie profesionala a judecatorilor infiintata in primavara anului 2019 la Oradea cu scopul, printre altele, de a promova, afirma, consolida si sustine statutul si independenta judecatorilor si a justitiei, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, valorile constitutionale si democratice, precum si statul de drept in Romania”, se arată într-un comunicat de presă..

Membrii fondatori ai AJADO sunt judecătoarea Florica Roman, (președinte), judecătorul Munteanu Traian (pensionar) – vicepresedinte și judecătoarea Raluca Cuc, secretar.

Citeşte şi: ANPC: FANTA din România are suc de portocale, la jumătate decât în FRANŢA

“Crearea unei asociaţii profesionale a judecătorilor pentru apărarea drepturilor omului este în România o necesitate, în contextul în care drepturile cetăţenilor români au ajuns să fie ignorate sau încălcate atât de către o parte a reprezentanţilor celor trei puteri ale statului“, a spus preşedinta Asociatiei, judecător Florica Roman, potrivit aceleiași surse.

Florica ROMAN a fost acuzată în urmă cu cinci ani de către DNA că a primit foloase necuvenite, împreună cu alţi magistraţi, într-un dosar de viol. După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a consfinţit nevinovăţia sa, şi-a reluat activitatea din magistratură, fiind un critic virulent a metodologiei de acţiune a Laurei Codruţa Kovesi, pe vremea când era şefa DNA.

În prezent, cea mai puternică asociaţie profesională este Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, condusă de Dana Gîrbovan, recent nominalizată de premier pentru funcţia de ministru al justiţiei, dar respinsă “pe persoană fizică” de către preşedintele Klaus Iohannis.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CCR a decis: Iohannis e obligat să numească “de îndată” miniştrii interimari. Dăncilă cere demisia preşedintelui
Curtea Constituțională a admis existenţa conflictului dintre premier și președinte. Preşedintele Klaus Iohannis va fi ...