Deutsche WELLE nu-l mai susţine pe IOHANNIS ?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ANALIZE OPINIE Principal

Petre Iancu, corespondentul Deutsche Welle de la Bucureşti, susţine în ultimul comentariu că la Cotroceni ar trebui propulsat un lider al unui partid nou, care nu s-a implicat în politică în ultimii 30 de ani.

“Păcatul originar n-ar trebui repetat. Ar fi nevoie de o lustraţie adecvată contemporaneităţii. Una care să împiedice veşnica reciclare a politicienilor expiraţi, scrie comentatorul Petre IANCU de la Deutsche Welle, într-un comentariu pe platforma “Adevărul,” intitulat “România şi ieşirea din statul mafiot.”

„O alegere bună ar marginaliza partidul-stat. Şi, ca în Ucraina, ar propulsa la Cotroceni pe liderul unui partid nou, care nu s-a compromis în ultimii 30 de ani, oferindu-i şi în forul legislativ o majoritate confortabilă. Toate acestea ar fi realmente un pas mare pe calea cea dreaptă. Dar ar fi o naivitate să se creadă că o victorie politică, fie ea şi de proporţii, ar reprezenta, în sine, un panaceu,” mai scrie Petre Iancu.

Referirea e clară la Dan Barna.

Alt jurnalist a fost provocat să plece pentru că devia de la linia DW

Jurnalistul Horațiu Pepine ar fi fost concediat de către trustul media Deutsche Welle, a anunțat Traian Radu Ungureanu în acelaşi ziar “Adevărul,” proprietate a lui Cristian Burci, azi consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Conform acestuia, motivul îndepărtării lui Pepine a fost „pentru refuz de sluj PC (Politically Correctnes – Corectitudine politică -n.red)”.

Horațiu Pepine a scris ultimul articol pe 13 august 2018, la trei zile după evenimentele din 10 august. Intitulat „După a doua și a treia seară”, editorialul lui Pepine analiza schimbările produse în mentalul celor care-au protestat după 10 august și de ce în acele zile nu a mai fost înregistrată violența de pe 10.

Pentru a nu fi acuzat de deviaţionism, redactorul şef al publicaţiei DW, Robert Schwartz, i-a dat de înţeles că nu mai poate publica altfel decât cum o fac ceilalţi corespondenţi. Pentru că nu a comentat în linia corectitudinii politice, Horaţiu Pepine a preferat să plece.

Citeşte şi: Dan Barna: “Klaus Iohannis a fost un pompier”

Conform unei biografii publicate pe siteul ICR.ro, Schwartz „conduce redacția în limba română a DW din 2002. S-a născut în 1956 la Sibiu. A absolvit Facultatea de Limbi Germanice a Universității București și a lucrat ca profesor la Liceul German din capitală, unde a fost ales director în 1990. În același an a reprezentat minoritatea germană în primul parlament provizoriu după căderea dictaturii comuniste. La Deutsche Welle a început să lucreze în 1992 ca redactor de știri în Redacția Centrală, doi ani mai târziu fiind numit redactor-șef adjunct în Redacția Română”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Andrei CARAMITRU, propus ministru de finanţe în guvernul din umbră
Guvernul opoziţiei apare pe un bileţel, care ar fi intrat în posesia DC News. Potrivit ...