Cum a ajuns TĂRICEANU la mâna “băieţilor” lui RAREŞ BOGDAN

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE

Călin Popescu TĂRICEANU a ajuns la mâna oamenilor din spatele lui Rareş BOGDAN, în urma trădării PSD. Dosarul său de la DNA e încă deschis. El a fost acuzat de procurorii că a luat mită 800.000 de euro, pe vremea când era prim ministru. Rareş BOGDAN, Prim vicepreşedintele PNL, a declarat că PNL lasă justiţia să-şi facă treaba.

În toamna anului 2018, procurorii DNA au cerut ridicare imunităţii sale. Senatul a respins în 3 iunie 2019 cererea cu 71 de voturi ”împotrivă” și o abținere. 38 de voturi au fost ”pentru” ridicarea imunităţii.

În vară, un prim semn de reconciliere a fostului lider al Senatului cu proprii acuzatori a fost dat de procurorii DNA, care nu au mai prelungit măsurile preventive în cazul lui Sebastian Vlădescu, fostul său ministru de finanţe și a celorlalți inculpați dintr-un dosar  de corupție, cu şpaga de la austrieci. O firmă austriacă a făcut un denunţ prin care recunoştea că ar fi dat peste 2,1 milioane de euro fostului ministru de finanţe din guvernul Tăriceanu pentru a interveni pe lângă ministrul Transporturilor pentru plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. Acelaşi om de afaceri ar fi dat peste 1,1 milioane de euro secretarului de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu, potrivit datelor din dosar.

Prin respingerea ridicării imunităţii lui TĂRICEANU, cu votul masiv al senatorilor PSD, procurorii nu au putut începe urmărirea penală împotriva fostului prim ministru, preşedintele de azi al muribundului ALDE.

 Trădarea față de Partidul Social Democrat a lui Călin Popescu Tăriceanu l-ar putea costa scump pe liderul ALDE, susţin analiştii politic i.

Chiar dacă Senatul a respins, în luna iunie, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în dosarul în care Tăriceanu este acuzat de luare de mită, procurorii continuă și în prezent cercetările.

În cazul în care, acuzatorii identifică probe noi pot cere un nou vot în Senat pentru ridicarea imunităţii preşedintelui ALDE.

Citeşte şi: DAN BARNA, pe loc repaus. Secu te ridică, Secu te doboară

CHEIA E LA “Băieţi”

În condiţiile în care această cerere va fi înaintată Biroului Politic al Senatului, cu greu va mai putea scăpa. Foştii săi aliaţi nu-l vor mai apăra. Noii aliaţi de conjunctură au promis că vor lăsa magistraţii să-şi facă treaba.

Mai mult, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că liberalii vor vota pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu, dacă acest lucru li se va cere.

„Cine nu sare / ia condamnare!”

„În dosarul la care faceți referire în solicitare, în afară de persoana menționată de dvs (față de care Senatul nu a încuviințat cererea de efectuare a urmăririi penale) se desfășoară acte de urmărire penală față de alte persoane pentru infracțiuni aflate în competența DNA, prin urmare, până în acest moment nu a fost dispusă o soluție în cauză”, a precizat DNA, în cadrul unui răspuns oferit la solicitarea Bugetul.ro.

Noroc că nu mai sunt proteste. Am fi putut fi martorii unei situaţii penibile, prin apariţia liderului ALDE la proteste, precum Ludovic ORBAN, în iarna gecii roşii. Înregistrările audio din jurul său sunt probe al internetului. „Cine nu sare / ia condamnare!” murmura aevea liderul liberal, cuminţit după dosarul făcut de DNA înainte de alegerile locale din 2016.

Rareș Bogdan anunţă că liberalii dau undă verde la DEVORAREA lui Tăriceanu

Al doilea om din Partidul Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a precizat, pentru Bugetul.ro, că liberalii vor vota în favoarea ridicării imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, dacă situația o va cere.

„Justiția trebuie să își facă datoria în orice context și în orice situație. Nu trebuie blocată nicio cercetare/acțiune juridică de către politic”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

PSD va face qvorum pentru procurori sau pentru Tăriceanu?

“Dacă ar fi după mine, mâine l-aş da la câini” – mi-a spus un lider PSD, dar care a susţinut că nu are acordul politic al CEx.

E greu de crezut că VIORICA DĂNCILĂ, trântită de Parlament, prin trădarea lui Tăriceanu, va mai încuvinţa vreo apărare a senatorului, cândva lider al alianţei de guvernare.

Orice ieşire în decor a lui Tăriceanu îl va putea costa. Dacă azi vorbeşte tot mai puţin despre statul paralel şi abuzurile din justiţie e fie semn de cuminţenia pământului, fie o recomandare din partea noilor aliaţi.

A ajuns la mâna băieţilor din spatele lui Rareş Bogdan. Acţiunile sale politice pot fi strâns legate de mersul acestui dosar.

În toamna anului trecut, părea un prezidenţiabil de forţă. Avea în jur de 38% grad de încredere. După ce conducerea PSD, post Dragnea, nu l-a mai susţinut pentru candidatură, a făcut o piruetă politică şi a căzut în braţele celor care până mai ieri îl detestau.

Tăriceanu e ca un cuc care locuieşte într-un pendul. Scot băieţii bateria, e terminat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
DĂNCILĂ îi ia lui PONTA Alba de sub nas
Viorica Dăncilă pare a prelua fluxul de membrii care trec de la PSD la Pro ...