Comisia Europeană dă o lovitură grea BULGARIEI şi ROMÂNIEI

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL

Comisia Europeană a aprobat aderarea Croaţiei la Spaţiul Schengen, la şase ani după ce statul din Balcani a devenit membru al Uniunii Europene, informează Euronews, preluat de Mediafax.

Astfel, după patru ani de evaluări, Comisia a ajuns la concluzia că Zagrebul îndeplineşte toate condiţiile pentru a face parte din Schengen. Printre condiţiile impuse statelor membre pentru aderarea la Schengen se numără securizarea frontierelor, un subiect delicat la nivel european după 2015, ca urmare a crizei refugiaţilor.

Croaţia a fost apreciată, conform declaraţiilor de presă, pentru regimul protecției datelor personale, pentru cooperarea poliției, pentru politica comună privind vizele, precum şi cooperarea judiciară în materie penală.

Croaţiei nu i s-a impus statul de drept, comentează analiştii de politică externă.

Citeşte şi: SONDAJE / PSD urcă la 32%. VIORICA DĂNCILĂ e pe locul 2, la mare distanţă de Dan Barna

Nu e pentru cei săraci şi goi

„Spaţiul Schengen vine cu libertăţi şi privilegii, dar şi cu mari responsabilităţi”, a spus comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos. „Aderarea Croaţiei, dar şi a Bulgariei şi României este importantă, date fiind provocările de securitate şi migraţie din ziua de azi”, a adăugat oficialul. „Schengen este una dintre cele mai mari și mai tangibile realizări ale integrării europene,” a mai spus comisarul.

Euronews notează că decizia Comisiei Europene poate fi privită ca o „lovitură” pentru România şi Bulgaria, ţări care deşi au aderat la Uniunea Europeană cu şase ani înaintea Croaţiei, încă nu au primit undă verde pentru intrarea în Spaţiul Schengen.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Frânele hidraulice sunt gălăgioase. Şoferii maşinilor electrice nu le mai suportă
Unul dintre marii producători mondiali de sisteme de frânare, Brembo, pornit în anii ’60 într-un ...