Adio, forfetara din turism? MARIA GRAPINI se întreabă ce-i mână în luptă pe liberali

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Pe vremea când era ministru delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini a introdus impozitul forfetar pentru turism şi restaurante, ajutând mediul de afaceri cu posibilitatea evidenţierii veniturilor în mod corect şi realizarea de profit în vederea repartizării pentru dezvoltare sau dividende. Legea încă în vigoare indică o sumă fixă, indiferent de profit, în funcţie de numărul de locuri. Mai mult, legea prevedea impozite mai mici pentru firmele la început de drum. Guvernul Orban doreşte să modifice acest act normativ, conform unor surse.

Citeşte şi: OLGUŢA VASILESCU îl ironizează pe LUDOVIC ORBAN. Maneliştii vor sări în aer

Sarcină redusă la impozitarea celor mici

“Când am fost ministru am propus şi am reuşit să conving să avem o lege importantă pentru turism:impozit specific pentru spaţiile de cazare, pentru restaurante şi baruri! Impactul calculat la acea vreme arăta că am introdus în baza de impozitare pe toţi operatorii din aceste domenii (cca 80 de miliarde de lei în plus la buget), am realizat o competiţie loială în piaţă şi am scăzut sarcina de impozitare la cei mici care aveau nevoie de capital pentru dezvoltare. În plus, bugetul dar şi companiile îşi puteau calcula intrările şi plăţile, puteau gestiona lichidităţile şi puteau să facă un management financiar pe date certe şi nu pe estimări”, a scris iniţiatoarea legii, Maria Grapini, pe pagina de facebook.

Care ar fi motivul?

“Aud acum că vor să anuleze această lege! Care ar putea fi motivul când efectele au fost pozitive şi pentru buget şi pentru intreprinzători?  Poate vor explica public!” – a conchis eurodeputata.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIDEO / Cum poţi distruge reputaţia unui ANTRENOR cu anticorupţia
Simplu. Trimiţi pe cineva să-l denunţe la Parchet şi vin mascaţii să-l ia. Fostul căpitan ...