Ungaria lui Viktor Orban, sancţionată de Bruxelles cu suma de 1,5 miliarde de Euro

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Bruxelles-ul intenţionează să-i administreze Ungariei o SANCŢIUNE FINANCIARĂ de 1,5 miliarde de euro pentru proastă gestionare a fondurilor europene, care va costa Budapesta peste 500 miliarde de forinţi (1,5 miliarde de euro) în finanţări de la Uniunea Europeană, transmite o depeşă Reuters, preluată de Agerpres. Motivele acordării unei amenzi aşa de mari sunt explicare într-un document pregătit de echipa comisarului european pentru politica de vecinătate. Propunerea de decizie fără precedent se va dezbate luni într-o şedinţă a Comisiei de control bugetar (CONT) a Parlamentului European.

Citeşte şi: Liberalul BRĂTIANU: “Să îţi fie ruşine Klaus Werner Iohannis!”

Documentul, postat pe site-ul comisiei, arată că Ungaria a fost de acord cu o reducere de 10% a fondurilor europene la care comisia CONT a constatat o proastă gestionare în perioada bugetară 2014-2020.

Amenda s-ar ridica la peste 500 miliarde de forinţi, adică aproximativ 2% din PIB al Ungariei dacă ar fi plătită într-un singur an.

Premierul ungar Viktor Orban a intrat în divergenţe repetate cu instituţii UE şi cu alte state membre din cauza a ceea ce acestea consideră a fi erodarea statului de drept, precum şi din cauza modului în care Ungaria foloseşte fondurile europene.

Orban a respins acuzaţiile că guvernarea sa a erodat mecanismele democratice de control între puteri şi a criticat o propunere ca acordarea fondurilor europene să fie legată de respectarea principiilor democratice şi a statului de drept, mai scrie Agerpres.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Adrian Năstase, către Iohannis: Era frecventabil PSD-ul pe timpul protocolului semnat de dvs în numele FDGR-ul?
Fostul premier Adrian Năstase scrie pe blog că “judecătorii de democraţie” nu sunt trimişii cancelariilor ...