Fostul ministru liberal ANDREI MARGA: “Nu PSD-ul este problema României”

Dragoș Nelersa ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

Fostul rector al Universităţii Babeș-Bolyai şi primul ministru reformator al învăţământului din România, Andrei Marga, membru PNL, a scris un comentariu devastator în “Cotidianul.” Sub titlul: La braț cu Mussolini, Hitler & Company?

Andrei Marga, cunoscut pentru studiile sale europeniste şi deschiderea spre valorile occidentale, spune că:”

“Europa este cu totul altceva decât clamează limitații ei „avocați” de azi.”

El crede că cei care acuză sunt mai limitaţi mental decât cei pe care-i denigrează.

“De-a lungul anilor, am votat cu partide ce anunțau reforme adânci de schimbare democratică și în direcția democrației. Faptul nu mă împiedică, însă, să spun, privind lucid și responsabil, că la ora actuală nu psd-ul este problema României. Acest partid, indispensabil în democrația actuală precum creștin-democrația, liberalismul luminat sau ecologismul serios, a făcut greșeli lăsându-se cotropit de noua Securitate și neștiind să-și prezinte deciziile și să se apere”, mai scrie Marga.

Problema României actuale este însă alta, anume, încercarea unor parveniți care au apucat la iataganul noii Securități și al „justiției” de a distruge pluralismul politic, atât de greu cucerit în această țară. În fapt – iar timpul va dovedi cu prisosință – actualul președinte nu este soluția pentru România, ci parte a problemei în care ea se  afundă și care va costa, din nefericire, mai mult decât încă cinci ani pierduți.

Preşedintele de azi procedează aidoma lui HITLER: îi atacă pe social-democraţi

Obsesia eliminării PSD-ului are un antecedent jenant, consideră reputatul profesor. “Nu altul decât Hitler ataca la fel de agresiv social-democrații, punând întrebarea dacă nu cumva sunt „conduși de evrei” și acuza în principal republica de la Weimar, „trădarea clasei muncitoare”, „sistemul corupt”, fără să se sinchisească de argumente.

Citeşte şi: CLUJ “next level” / CIOLOŞ îi va pune lui Boc un candidat în coastă

“Președintele de azi al României procedează aidoma: el îi atacă pe social-democrați, desigur nu pentru că i-ar călăuzi evreii (chiar dacă „niște evrei” îl deranjează și pe el!), ci pentru că sunt conduși de oameni care i-au observat nepriceperea, pe care  îi acuză că au realizat ceea ce au realizat fără el, că și-ar fi „ trădat electoratul propriu” și ar fi „corupți”. Nu numai că cineva corupt strigă „corupții”, dar președintele nu a putut prezenta vreun argument pentru atacurile sale suburbane. Schema este aceeași cu a Führer-ului. Nu se cunosc oare consecințele ei dezastruoase?

Citeşte şi: Care sunt simptomele infarctului miocardic?

Președintele face cal de bătaie din “statul de drept“. Nu mai insist asupra faptului că nu cunoaște noțiunile. Nici că nu pricepe Constituția, cum s-a dovedit abundent,” mai notează Andrei Marga.

Atunci când preşedintele Traian Băsescu a refuzat să dea mâna cu el, când a fost investit ministru de externe în guvernul Ponta, s-a întrebat într-un material publicistic „Revenirea carpatică a lui Goebbels și Mussolini?”

Traian Băsescu a refuzat să dea mâna, spunând „nu dau mâna cu cineva care m-a comparat cu Mussolini”. La care i-ar răspuns, desigur, pe loc: „nici vorbă de comparație, Mussolini era citit și, între altele, jurnalistul care a introdus pragmatismul lui William James în Italia”. “Nu-l comparasem, dar semnalasem că la Carpați se reiau teze ale anilor treizeci,” era o opinie din 2010 a prestigiosului rector al Babeş Bolyai.

În 2010, Andrei Marga i-a conferit Angelei Merkel titlul de Doctor Honoris Causa a Universităţii din Cluj-Napoca. profesorul Marga este un germanofil cu lucrării consacrate şi recunoscute european.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Boris Johnson se va bate cu „Cap de găleată” și „Față de pubelă,” în alegerile anticipate din Marea Britanie
Concurenţa politică din Uxbridge, la vest de Londra, pentru alegerile parlamentare anticipate din 12 decembrie ...