30 de ani de la REVOLUŢIE / La Bruxelles, Maria Grapini a încercat să creeze o punte între românii de afară şi cei de acasă

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

„România – 30 de ani de la Revoluţie.” Maria Grapini le-a luat politicienilor de la Bucureşti caimacul. Dacă preşedintele Klaus Iohannis a decretat anul 2019 un an al despărţirii de comunism, eurodeputatul social democrat a organizat o conferinţă la Bruxelles, structurată pe două paneluri: oamenii frumoşi din ţară şi cei din străinătate. Un japonez a vorbit în limba română. Reputatul profesor Victor Neumann a fost cel mai reprezentativ invitat. S-au evocat morţii revoluţiei şi amintiri legate de anul 1989. Maria Grapini a fost şi amfitrion şi moderator. A încercat să creeze o punte între românii de afară şi cei de acasă, arătând că multe s-au schimbat în ţară. La eveniment au participat mai mulţi antreprenori. Concluzia: E bine că suntem în Europa.

Citeşte şi: Iohannis comemorează în mai Revoluția din decembrie | Fiul Doinei Cornea: Nu vin la un miting electoral!

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, medic al spitalului clinic de urgență Nicolae Oblu, un oraș, un colectiv, un spital care dă ora exactă în ceea ce privește urgențele, conform propriilor declaraţii, a vorbit despre speranţele de acum 30 de ani, despre speranţele de după integrare şi despre speranţele de acum a “Europei dublului standard.”

„Principii care ne sunt foarte dragi: principiile fundamentale ale Uniunii Europene”

Îndrăgita producătoare de reportaje tv, astăzi euoroparlamentar, Carmen Avram, a povestit momentul din 22 decembrie 1989, când l-a văzut prima oară pe tatăl ei cu lacrimi în ochi. “Au trecut peste noi 30 de ani și s-au întâmplat multe. În opinia mea cred că ce am câștigat atunci a fost un singur lucru, dar esențial: dreptul de a avea drepturi. S-a dovedit pentru noi că libertatea a fost greu de gestionat și noi încă mai avem, din păcate pentru noi, personaje care cumva, își mai permit să ceară dispariția unui partid ales democratic, sau să spună că membrii unui partid politic trebuie bătuți cu bâta pe stradă sau exilați în munți. Deși e greu, știu că vom ajunge departe, la România aia perfectă pe care am visat-o cu toții acum 30 de ani. Ce-i foarte important este că astăzi, foarte mulți români, majoritatea covârșitoare a românilor se raportează la niște principii care ne sunt foarte dragi: principiile fundamentale ale Uniunii Europene,” a mai spus Carmen Avram.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă a şters pe jos cu Iohannis: “e un DICTATOR”

„Fiecare român trebuie să se implice”

“Poate că percepția unor români care trăiesc în România este că nu s-a schimbat nimic în acești 30 de ani, însă toți cei de afară când revin în țară văd că în România lucrurile s-au schimbat semnificativ! Panelul a fost construit tocmai în această manieră pentru a putea vorbi atât profesori universitari din țară, dar și români din Belgia. Am vrut să punctez realizările pe care le-am avut în cei 30 de ani pentru că eu chiar cred că nu mai putem spune că nu s-a schimbat nimic în această perioadă. Este adevărat, nu s-a schimbat cât am fi vrut și cât am fi putut să schimbăm. Nu putem să vrem o schimbare mult mai amplă fără, ca fiecare dintre noi, să ne implicăm. Fiecare dintre cei dezamăgiți să se gândească, în  30 de ani, cât s-au implicat și au influențat politicile publice și ce ar fi putut să facă și să realizeze prin implicarea lor”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Evenimentul a avut succes, dacă privim criticile opoziţiei.

Intransigenta Clotilde Armand amendează

Clotilde Armand a scris pe facebook, punând de nervi virgula între subiect şi predicat:

„Așadar, la 30 de ani de la Revoluție acest partid al cărui președinte de onoare este acuzat de crime împotriva umanității, are neobrăzarea să vorbească europenilor despre evoluția României. Asta e democrația originală a lui Iliescu.” (Greşeala gramaticală aparţine autoarei).

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cine va fi preşedinte? / Prezicătoarea Carmen Harra vorbeşte despre ascensiunea unei femei blonde, în jur de 40 de ani
Prezicătoarea Carmen Harra a făcut o serie de previziuni la un post de televiziune de ...