Maria Grapini propune CE pensia socială pentru persoanele cu dizabilități. Vezi răspunsul Comisiei

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Europarlamentarul Maria Grapini a adresat recent Comisiei Europene o întrebare pe o temă delicată din domeniul social: posibilitatea acordării unei pensii sociale europene pentru persoanele cu dizabilități.

„Statisticile arată că există un număr impresionant de persoane cu dizabilități. Deși s-au încercat diverse politici la nivelul statelor membre pentru integrarea lor în societate și în viața activă profesională, există încă dificultăți majore pentru multe persoane cu dizabilități grave, care nu pot executa o muncă într-un anumit domeniu.

Citeşte şi: Ce spun sondajele?

Se gândește Comisia la o reglementare unitară privind o pensie socială europeană care să asigure o reală protecție a acestor persoane?”, a scris europarlamentarul CE.

Doar ANTICORUPŢIA e continentală…

În răspunsul transmis, Comisia Europeană a informat-o pe Maria Grapini că Principiul 17 al Pilonului european al drepturilor sociale prevede că persoanele cu handicap au dreptul la un sprijin pentru venit care să le asigure o viață demnă, însă, în conformitate cu tratatele, modul în care sunt concepute sistemele de protecție socială, inclusiv schemele de sprijin pentru venit, este responsabilitatea principală a statelor membre.

„Legislația Uniunii Europene nu stabilește norme detaliate pentru implementarea sistemelor lor de securitate și protecție socială – printre care recunoașterea statutului de persoană cu handicap și stabilirea drepturilor financiare aferente. În lipsa unei armonizări la nivelul UE, este de competența fiecărui stat membru să stabilească condițiile pentru acordarea prestațiilor de securitate socială, precum și sumele aferente”, precizează Comisia, în răspunsul oferit europarlamentarului Maria Grapini.

 

 

 

 

Loading...

One Comment

  1. asta trebuia sa se sustina si in Conferintele si Congresele Dizabililor de prin UE la care se tot plimba unii si in numele nostru dar ei fac poze de grup si in rest cantecele,poezele si parada modei pentru pemparsi,rezultatele se vad-dizabilii sant categoria cea mai saraca la nivel UE,recent Germania a recunoscut ca asa e si la ei deci…. Grapini a tras un semnal de alarma ,ca nici idiotilor din Fruntea UE nu le pasa este evident!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cu cine VOTEAZĂ Adrian Ţîrcă, studentul care l-a încurcat pe Iohannis?
Adrian Ţîrcă, studentul care l-a întrebat pe Klaus Iohannis de ce n-a invitat și jurnaliști ...