La şefia ANPC / LUDOVIC ORBAN a numit-o pe fosta soţie a unui demnitar fesenist. Are şi dosar penal

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

În excesul de demiteri, Ludovic Orban rade tot. L-a demis pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu.

În locul nepotului lui Miron Constantinescu, sociologul marxist care a vrut să-l doboare pe Gheorghe Gheorghiu Dej după căderea lui Stalin, LUDOVIC ORBAN a pus-o, ca interimară, pe Irina Mihaela Ionescu, fosta soţie a lui Cazimir Ionescu, omul de bază a lui Ion Iliescu în preluarea puterii după 1989.

Decizia este publicată azi în Monitorul Oficial.

Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că noul președinte interimar al ANPC a fost prins de Curtea de Conturi cu ilegalități.

Citeşte şi: Lia Olguța Vasilescu, despre guvernanţi: “după ce cumpără rachete, vând CEC-ul pe bucăţi?”

Mai mult, conform surselor, pe numele Irinei Mihaela Ionescu s-ar fi  deschis și un dosar penal, după raportul Curții de Conturi, iar acesta s-ar afla pe masa procurorilor.

De altfel, noua șefă interimară de la ANPC a intrat recent în colimatorul presei. Secretarul general al ANPC, Mihaela Ionescu, a cerut 44.571 lei, adică în jur de 10.000 euro, pentru a pleca în Singapore. Motivul oficial: efectuarea unui curs pentru înalți funcționari publici, a dezvăluit, în luna octombrie, o revistă.

Conform unui raport de audit financiar al Curții de Conturi, cheltuirea banilor s-a făcut „fără bază legală, generată de deplasarea secretarului general al ANPC în Singapore, în vederea efectuării unui curs care nu corespunde priorităților în domeniul organizării și derulării programelor de formare destinate înalților funcționari publici“.

Citeşte şi: Maria Grapini solicită CFR să nu închidă prima cale ferată montană din România

Pagubă de 18.000 de euro adusă statului român

Mai mult, tot pe banii românilor, Mihaela Ionescu s-a plimbat și prin țară și a pus Protecția Consumatorilor să-i plătească carburantul, în valoare de 18.400 lei.

În total, paguba adusă statului este de aproximativ 18.000 euro.

Citeşte şi: Producem PIRANHA 5, dar românii nu vor să munceasă în ţară

Obligată să restituie integral suma cheltuită ILEGAL

Ulterior, Curtea de Conturi i-a solicitat Mihaelei Ionescu să restituie integral suma cheltuită ilegal, la care s-au adăugat dobânzi și penalități de întârziere de 9.766 lei.

„Suma stabilită (…) se reține în rate lunare din drepturile salariale care se cuvin doamnei Mihaela Irina Ionescu, ratele neputând fi mai mari de o treime din salariul net lunar, fără a putea depăși, împreună cu celelalte rețineri pe care le-ar avea aceasta, jumătate din salariul respectiv“, a precizat Curtea de Conturi, conform Newsweek.ro.

Mihaela Irina Ionescu este fosta soție a lui Cazimir Ionescu, unul dintre cei mai controversați membri ai Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și inculpat în dosarul „Mineriadei“.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DESCOPERIRE URIAŞĂ / O nouă specie de gâscă sălbatică în FAUNA României
Biologii Societăţii Ornitologice din România  Dorin Damoc și Dani Drăgan au DESCOPERIT un exemplar de ...