Marcel VELA “şi-a tras” şef de cabinet un “PENAL”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Despre Traian Berbeceanu presa a scris pagini întregi. Era şef la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, loc în care a căzut pe înregistrări. A fost şi arestat. Nu are încă o sentinţă definitivă. Conform şlagărului străzii “e un PENAL.”

Recent, Marcel Vela, ministrul de interne, i-a propus să-i fie consilier.

„Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română! Va fi bine! Doamne ajută!”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Citeşte şi: A prezis: gazele din 10 august modifică ADN-ul uman / Acum e directorul celui mai mare spital judeţean din vestul ţării

Traian Berbeceanu a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

„Şpagă”, un VW Passat CC Trav

Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată în iulie 2014, fiind acuzat de DIICOT că, în cursul anului 2011, în calitate de ofițer de poliție judiciară și având funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a sprijinit grupul infracțional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Cupetiu și alte persoane. Astfel, el era acuzat că ar fi primit de la Gheorghe și Anca Rusu un autoturism VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către aceștia a unor date și informații privitoare la cercetarea lor sau a SC Uranus Junior 2003 SRL ori a altor persoane din aceeași grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziții domiciliare.

Strada guralivă nu mai ţipă „Penalul!”

În 6 noiembrie, procesul în care fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Traian Berbeceanu a fost judecat de completul de 5 al instanței supreme, dar procesul s-a suspendat, până la decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) referitoare la cele patru întrebări legate de aplicarea hotărârii Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători.

Berbeceanu  are nevoie pentru această nouă funcție de un certificat ORNISS. Nu se ştie cum îl va primi, în condiţiile în care are un proces pe rol.

Mai multe voci ale opoziţiei au strigat că de ce Administraţia prezidenţială la invitat pe Adrian Năstase la Cotroceni, fostul prim ministru ispăşindu-şi pedeapsa. Iată că în cazul Berbeceanu, strada guralivă nu mai protestează.

 

 

Loading...

One Comment

  1. NU e rău ! Toți știm că specialiști în furturi sunt hoții, așa cum specialiști în evaziune sunt contabilii ! Dacă ne aducem aminte cum prin anii 90, oamenii de afaceri din România erau foștii bișnișari , ospătari sau barmani, ne putem da seama cum s-a format Clasa Politică și implicit Președinții, Miniștrii , Secretarii de Stat, Șefii de Cabinet ! Așadar, TOTUL merge conform „ abilităților ” finisate în cei 30 de ani de Democrație Românească Originală !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Anunţ surpriză: PONTA vrea să fie următorul preşedinte al României
Fostul prim ministru Victor Ponta a vorbit în direct la România TV despre viitor, dar ...