DECIZIE LIBERALI: “eliminarea PENSIILOR SPECIALE, cu excepţia magistraţilor şi a militarilor”

Andrei Marcu ACTUALITATE Diverse POLITIC Principal

După şedinţa Biroului Politic al PNL, Raluca Turcan a anunţat că pensiilor speciale vor fi eliminate, precizând, totodată că legea pensiilor va fi modificată în întregul ei ansamblu. Vorbind în numele guvernului liberal, vicepremierul consideră că această modalitate este potrivită pentru a reduce inechitățile din sistem.

Pensiile speciale, „o gaură mare în buget de 9 miliarde de euro”

Astfel, pensiile speciale vor fi eliminate, cu excepția celor încasate de militari și magistrați, care au deja o decizie a Curţii Constituţionale, a anunțat astăzi vicepremierul României, Raluca Turcan, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

„Guvernul a decis eliminarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și a magistraților care au deja o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem. Sunt aproape 9 mld de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale și dorim ca în paralel cu eliminarea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivității.

Citeşte şi: FIX din sediul PSD / Şeful DRDP Timişoara, ridicat de DNA pentru „crima” sutei de euro de la cântar

O țară întreagă așteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivității și tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreția politicienilor să fie eliminat”, a spus Raluca Turcan după ședința PNL.

Turcan a afirmat că PNL doreşte reducerea sumei alocate pensiilor speciale, estimată la peste 9 miliarde de euro annual, în realitate fiind 9 miliarde de lei.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pensiile speciale ale securiştilor rămân aceleaşi
În total, în România se plătesc, anual, 167.388 de pensii speciale, conform datelor oferite de ...