Adrian Năstase, ironic cu Iohannis: “Unii talibani i se adresează cu formula „domnule fanfaron”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

După ce i-a retras decoraţia, oferită pentru meritele sale privind încheierea capitolelor de negociere cu UE, Klaus Iohannis este ironizat de mai multe dintre personalităţile aflate sub ochiada preşedintelui, culmea, trezit de o întrebare naivă a unui jurnalist.

Adrian Năstase şi-a ispăşit pedeapsa pentru o condamnare ridicolă, legată de termopane şi de modul lor de achiziţie, despre care însuşi Traian Băsescu, spunea că a fost o găinărie juridică.

A câştigat un al doilea mandat ”prin lipsa unui contra-candidat de anvergură, din partea stângii”

Adrian Năstase susţine că preşedintele Klaus Iohannis a reuşit să câştige un al doilea mandat, ”prin lipsa unui contra-candidat de anvergură, din partea stângii”.

“Am crezut că el a înţeles că are o a doua şansă de a fi, cu adevărat, preşedintele tuturor românilor, dar el a ales să fie doar preşedintele liberalilor (bănuiesc, asa cum îi cunosc, că doar al unora dintre ei) si al unor talibani care i se adresează cu formula domnule fanfaron”.

Klemm, decorat în calitate de GUVERNATOR pentru România

Năstase se întreabă cum poate fi calificat gestul său de a-l invita la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei naţionale, pentru ca, după două zile, la intrebarea „naivă” a unei ziariste, să anunţe că-i va retrage o decoraţie, acordată în urmă cu 17 ani, pentru anumite fapte şi într-un anumit context?

Fostul premier subliniază coincidenţa că lui i s-a retras decoraţia în aceeaşi zi în care  ambasadorului Klemm, la plecarea din ţară, i s-a oferit una “în calitate de guvernator pentru România.” „Încercând, pe de altă parte, să mă umilească, punându-mă pe acelasi plan cu Laszlo Tokes, căruia, de asemenea, i-a retras decoraţia,” mai spune Năstase.

“Mă vor injura unii, dar mă întreb dacă comuniştii i-au retras decoraţiile lui Maniu, după condamnarea sa,” mai subliniază Adrian Năstase, aflat de mai mult timp sub tirul propagandei.

Postarea sa e însoţită de fotografia tabloului lui Ştefan Câlţia („Clovn cu coroană”), cu care, de altfel, s-a întreţinut la recepţia de la Cotroceni.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Codrin Ştefănescu, despre #rezist, Marian Ceauşescu: “un hărţuitor de profesie, protejat de sistem”
Recent, agitatorul de sistem Marian Ceauşescu l-a apostrofat pe Raed Arafat la Aeroportul Otopeni şi ...