De ce se vrea desfinţarea S.I.I.J.? Judecătoarea Adriana Stoicescu explică

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Guvernul Orban a votat aseară un Memorandum pentru desfinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, celebrul S.I.I.J, despre care toată lumea vorbeşte, dar nu ştie rostul său. Într-o postare pe reţelele de socializare, judecătoarea Adriana Stoicescu, a lămurit intenţia executivului:

Citeşte şi: Coane Firinel, Monseniorul Buendia e ambasadorul Papei!

‘Într-o ţară în care oamenii mai au încredere doar în Zâna Măseluţă şi în care, în curând, staborul va redeveni o opţiune, nimeni nu vorbeşte despre adevărata miză a desfiinţării secţiei speciale. Aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârşite împotriva magistraţilor incomozi. Şi de a o lua de la capăt, eventual…”

Judecătoarea se mai întreabă: “Cât de corect poţi să judeci când ştii că procurorul tău de şedinţă poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunţ formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis dupa gratii? Cât de imparţial te poţi pretinde când ţi se poate flutura, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multă independenţă?’

Preşedintele Tribunalului Timiş mai spune că politicienii nu doresc să apere independenţa justiţiei, ci să continue lupta anticorupţie doar împotriva adversarilor politici.

“Noapte bună, democraţie şi stat de drept!’  a scris judecătorul Adriana Stoicescu, pe pagina sa de Facebook.

Prin Memorandumul adoptat ieri în şedinţa de govern nu se precizează modul prin care acesta va fi adoptat.

La ultimul referendum, cetăţenii au votat împotriva emiterii Ordonanţelor de Urgenţă pe domeniul justiţiei. Executivul mai are doar “instrumentul” constituţional al Asumării Răspunderii. Pentru ca S.I.I.J să nu fie desfinţat, PSD ar trebui să depună Moţiunea de Cenzură. Având în vedere acuzaţiile formulate împotriva sa că a folosit Secţia în scopuri politice (în realitate niciun reprezentant al PSD nu a fost scăpat de această secţie n.a.) e puţin probabil că o va face.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“Noaptea ca hoţii!”/ Guvernul Ludovic Orban a decis: “securiştii lor nu sunt ca studenţii noştri”
Aseară, guvernul Ludovic Orban a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care modifică legea învăţământului, ...