Cum se vor descurca financiar Prințul Harry și Meghan Markle?

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Cuplul princiar Meghan şi Harry taie legăturile financiare cu Palatul Buckingham, în urma deciziei surpriză de a „face pasul înapoi” din poziţia de seniori regali care le asigura nu numai beneficii ci şi obligaţii.

Noul lor site web – sussexroyal.com – detaliază „modul de lucru” pentru duce și ducesă, menționând că îndatoririle lor regale nu vor mai fi finanțate de regină. Aceasta înseamnă că vor fi eliberați de restricțiile anterioare privind activităţile de comerţ, informează Bloomberg.  Ei consideră că se vor putea descurca singuri.

Înainte de căsătoria lor, Ducesa de Sussex, în vârstă de 38 de ani, era actriţă de televiziune în Statele Unite, în timp ce prințul Harry, în vârstă de 35 de ani, a servit în forțele armate britanice. Ei pot să câştige mulţi bani din produsele cu numele lor, afirmă analistul Bloomberg.

Mama l-a făcut bogat

Prinţul Harry mai primeşte anual 4 mil de lire de la tatăl său, Prinţul Charles. De la mama sa Diana a moştenit 20 de mil de lire.

Un comunicat al Casei de Windsor a mai îndulcit tonul radical al tinerilor în legătură cu despărţirea de Familia regală britanică. „Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient”, se arată în declarație. „Înțelegem dorința lor de a adopta o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate, care vor avea nevoie de timp.”

Citeşte şi: Prinţul Harry şi ducesa Meghan renunţă la regalitate. Vor să fie simpli cetăţeni

Grantul Suveran nu le va mai da bani 

Din 2012, îndatoririle oficiale ale reginei au fost parțial finanțate printr-un sistem cunoscut sub denumirea de Grantul Suveran. Acest lucru oferă monarhului un sfert din profiturile de la Crown Estate, care deține proprietăți din Londra, fundația U.K., precum și păduri, parcuri eoliene și Windsor Estate. Crown Estate avea active nete de peste 14 miliarde de lire sterline (18,3 miliarde de dolari) la sfârșitul anului fiscal din 31 martie. Banii sunt folosiți pentru a acoperi întreținerea palatului, salarizarea și alte costuri ale familiei regale. Chiar dacă perechea va rupe aceste legături, biroul lor nu va mai avea legătură cu monarhia britanică. Partea lor era undeva la 200.000 de lire sterline pe ani.

În ciuda oricăror venituri noi, bogăția suplimentară pe care o va putea  acumula cuplul va rămâne probabil o fracțiune din averea personală a reginei de aproximativ 400 de milioane de dolari, potrivit unei analize realizate de indexul Bloomberg Billionaires. Aceasta a fost moștenită în mare parte de la familia ei și include una dintre cele mai valoroase colecții de timbre din lume.

Cu cât domnește mai mult, cu atât regina Elisabeta este mai puțin înstărită

Cel mai bogat om din marea Britanie, , are o avere care se ridică la suma de 20 de miliarde de dolari. Familia Regală rămâne una dintre cele mai bogate instituții ale națiunii, cu o valoare netă de 68 de miliarde de lire sterline, potrivit unui raport din 2017 realizat de Brand Finance, în urma evaluării mărcii de către o firmă de consultanţă.

Se spune că averea Reginei se diminuează anual datorită creşterilor cheltuielilor de întreţinere a familiei regale.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIDEO / The New York Times: aeronava ucraineană, lovită de rachetă
Prestigioasa publicaţie The New York Times a intrat în posesia unei înregistrări video care arată ...