Cine este Mikhail Mishustin – noul premier al Rusiei?

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

Cei din opoziţia parlamentară rusă l-au poreclit pe Mikhail Mishustin drept funcţionarul fără faţă. El a condus autoritatea fiscală rusă din 2010.

Prin introducerea digitalizării a redus evaziunea.

Născut la Moscova în 1966, Mikhail Vladimirovici Mishustin nu este considerat un politician de înalt calibru în Rusia, iar cariera sa a fost în mare parte tehnocrată până în prezent.

A lucrat în colectarea impozitelor din 1998 și a condus Serviciul Fiscal Federal din 2010.

În 2008, a ocupat, de asemenea, funcția de șef al companiei rusești de investiții UFG, care la acea vreme colabora Deutsche Bank din Germania.

În ciuda carierei sale axate pe impozite, noul premier al Rusiei a absolvit Institutul de mașini-instrument STANKIN din Moscova (în prezent Universitatea Tehnologică de Stat din Moscova STANKIN) în anul 1989. El este doctor în economie, potrivit biografiei sale oficiale.

Citeşte şi: Cu Bac-ul luat la 37 de ani ajunge şef peste Controlul Transportului Rutier Timiş

Soţii Mishustin, câştiguri salariale de 4 mil de euro pe an

De asemenea, a avut un rol de expert IT în anii ‘90 la Clubul Internațional de Calculatoare, care, potrivit agenției de știri ruse TASS, urmărea să atragă „tehnologiile informaționale occidentale avansate în Rusia”.

Prestigioasa revistă Forbes, ediţia din Rusia, l-a catalogat ca cel de-al 54-lea cel mai bine plătit oficial de stat în 2015, cu câștiguri de 183,31 milioane de ruble (în jur de 3 milioane de dolari; 2,7 milioane de euro). Soția sa a raportat câștiguri de 47.709 milioane de ruble în perioada precizată (aproape un milion de euro), potrivit agenției de știri Reuters.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
A mâncat o pasăre rară. Acum e acuzat de braconaj
În curtea unui brăilean a aterizat o gâscă cu gât roşu. Proprietarul casei a pus-o ...