Coronavirusul „poate deveni o urgență globală.” 18 decese au fost confirmate

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal SOCIAL

Peste 600 de cazuri de infecţie cu CORONAVIRUS au fost raportate în China și în alte câteva țări limitrofe, în timp ce autoritățile lucrează pentru prevenirea unei pandemii globale.

Provincia Hubei este practic în carantină. Deşi nu e declarată închisă, zona în care trăiesc, locuiesc şi muncesc 20 de milioane de oameni nu mai sunt trenuri, avioane sau autobuze.

Citeşte şi: Streinu Cercel se miră de ce medicii nu prescriu un medicament care rezolvă gripa în 24 de ore

Presa internaţională relatează că autorităţile au impus purtarea măştilor OBLIGATORII pe stradă. Au început să apară cozi pentru că magazinele nu sunt alimentate cu marfă. Unii locuitori susţin că Wuhan arată ca un oraș fantomă.

Stephen McDonell, de la BBC, relatează că sute de mii de wuhanezi au părăsit deja oraşul pentru a sărbători Anul Nou Lunar în altă zonă.

Oraşul care arată ca o fantomă

Cu o perioadă de incubație de aproximativ cinci zile, este posibil să fi transmis virusul fără să știe măcar, mai afirmă sursa citată.

Autorităţile chineze au anulat mai multe manifestări publice, inclusiv campionatul de fotbal.S-au înregistrat 18 decese.

Citeşte şi: Coronavirusul din China n-a ajuns încă în România

Dintre cazurile de îmbolnăviri confirmate, 177 erau într-o stare gravă și 34 au fost „vindecate și externate”, a spus Comisia Națională de Sănătate. Există, de asemenea, 1.072 de cazuri suspecte, a precizat un oficial chinez, citat de BBC.

Aproape toate decesele au avut loc în Hubei – virusul a apărut în capitala provinciei, Wuhan. Organizația Mondială a Sănătății nu a clasificat virusul drept „urgență internațională”, în parte din cauza numărului redus de cazuri internaţionale – în prezent 13.

„Poate deveni însă o urgenţă mondială”, a spus directorul general al OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de BBC.   OMS nu a decretat vreo stare de urgenţă mondială, având încredere în autorităţile chineze.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
VICTORIA – posibila reşedinţa canadiană a cuplului Harry şi Meghan
Oraşul Victoria din Columbia britanică poate fi acel acasă pentru cuplul Harry şi Meghan, susţine ...