De ce a căzut PSD? Explicaţiile lui Sorin Grindeanu

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Fostul premier social-democrat Sorin Grindeanu a vorbit, duminică, la Timişoara, despre trecutul şi viitorul PSD. El a spus că în urma greșelilor făcute de liderii acestui partid, în doar 3 ani au pierdut 60% din electorat. A participat la conferinţa privind alegerile din filiala PSD.

Într-o alocuţiune de aproximativ 20 de minute, a vorbit despre un proiect politic. Despre o Românie debirocratizată, cu o mai multă descentralizare şi cu un accent pus pe educaţie.

Fostul premier a precizat că esenţa politicilor social-democrate trebuie să fie găsirea soluţiilor pentru fericirea omului. „Mai mult de jumătate din populaţia României trăieşte sub standardele de nutriţie,” a mai spus el.

”În acest moment, PSD a fost adus într-o situaţie dificilă. În 3 ani am pierdut aproximativ 60 la sută din votanţi. Începem să nu mai contăm în viaţa politică, decât prim majoritatea parlamentară, dar menţimem acest echilibru. Această cădere nu e generată de forţe ale evoluţiei istoice, ci de greşeli personale, de management, de autism politic. Am guvernat cu creşterea economică, am avut resurse destule, am făcut multe lucruri bune. Am avut un adversar, Klaus Iohannis, dar nu justifică această cădere. Trebuie făcută o analiză serioasă. Am constatat că am făcut praf partidul în 3 ani, urgenţa e să facem altceva. Nu putem să vorbim de vinovăţii, dar nu are rost să rămânem în această fază”, a declarat, duminică, Sorin Grndeanu, la conferinţa de alegeri a PSD Timiş.

Mulți dintre cei care au condus partidul și pentru interese personale sau pentru jocurile politice, au trădat partidul. Impunerea unor oameni lipsiți de profesionalism în anumite funcții, măcelărirea limbii române și gafele nenumărate, acestea au contribuit la căderea PSD.

« Zvonurile care circulă și care sunt mai mult decât zvonuri despre înțelegeri subterane prin care au fost trădate interesele partidului, pentru anumite interese personale, toate astea au adus PSD-ul în situația de azi.”, a conchis Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu anunţă condiţiile revenirii în PSD

Cozmin Guşă îl susţine pentru preşedinţia partidului, pe motiv că „are studii solide.”

Sorin Grindeanu a absolvit Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
VIDEO / Alina Mungiu Pippidi, făcută pesedistă de Marian Ceauşescu. Dialog savuros
Dialog savuros între Alina Mungiu Pippidi şi Marian Ceauşescu, de profesie activist, aseară, în faţa ...