Marea Britanie continuă să colaboreze cu Huawei, în ciuda presiunilor americane

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

În timp ce România a adoptat conform “to do list-ului” dat de preşedintele SUA, Donald Trump, memormandumul să nu folosească tehnologia Huawei pentru dezvoltarea tehnologiilor 5 G, Marea Britanie a decis să lase compania chineză să colaboreze în continuare pentru realizarea arhitecturii rețelelor sale, dar cu restricții, în ciuda presiunilor din partea SUA de a bloca firma.

Compania chineză nu va putea opera în zonele din apropierea bazelor militare și a centralelor nucleare. Aşa au decis oficialii guvernamentali britanci.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a sugerat anterior că utilizarea echipamentelor Huawei reprezintă un risc de spionaj.

Marea Britanie este deschisă unei pieţe competitive şi lasă accesul liber la cele mai înalte tehnologii din lume, a declarat șeful filialei britanice a Huawei, Victor Zhang, într-un comunicat.

Un document publicat de Centrul Național de Securitate Cibernetică indică faptul că rețelele din Marea Britanie ar avea trei ani la dispoziţie pentru a respecta plafoanele privind utilizarea echipamentelor Huawei, potrivit BBC.

Citeşte şi: Gata cu epoca medievală a relaţiei medic-pacient. S-a făcut marele anunţ!

„Înfrângere strategică” 

Primul ministru britanic s-a confruntat cu presiuni din partea SUA și a unor parlamentari conservatori pentru a bloca gigantul tehnologic chinez pe motive de securitate națională, comentează BBC.

Un oficial al administrației Trump a declarat că SUA „este dezamăgită” de decizia cabinetului britanic de a continua colaborarea cu Huawei.

Beijingul a avertizat Marea Britanie că ar putea exista repercusiuni „substanțiale” asupra altor planuri comerciale și de investiții, dacă compania chineză ar fi fost blocată în mod direct.

Decizia de a continua cu Huawei, în ciuda presiunilor, a fost descrisă de analişti drept cel mai mare test al epocii post-Brexit a lui Boris Johnson până în prezent.

Newt Gingrich, republican și fost președinte al Camerei Reprezentanților SUA, a descris decizia cabinetului Johnson drept o „înfrângere strategică” pentru țara sa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SIMONA HALEP – încă o victorie uriaşă
Jucătoarea română Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de tenis Australian ...