Cîţu a luat o palmă zdravănă de la Bruxelles. Oficialii europeni zic că unele prevederi ale OUG 114 erau bune

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC

Marile companii de asigurări din Europa ar putea avea nevoie să pună la o parte bani pentru a-i proteja pe asigurați, în cazul în care acestea ajung în insolvență, iar autoritățile de reglementare ar trebui să le poată închide rapid, fără a fi nevoie de accesarea provizioanelor statelor, a declarat miercuri un oficial superior al UE, potrivit Reuters.

Acest lucru se întâmplă la doar câteva zile de la modificarea Ordonanţei 114 care obliga firmele de ASIGURĂRI să-şi capitalizeze resursele. Cîţu a considerat că nu mai e necesar acest aspect.

Florin Cîţu a şi modificat contribuţia contribubilului pentru Pilonul ll.

Mulţi analişti critică decizia, în condiţiile în care marile companii de profil împrumută statul de unde îşi iau comisioane, nu că ar înmulţi banii prin măsuri miraculoase.

11 trilioane de euro, atât capitalizează fondurile de asigurări

Valdis Dombrovskis, pentru că despre el e vorba, vicepreședinte al Comisiei Europene și responsabil pentru serviciile financiare, a declarat că sectorul asigurărilor europene, în valoare de 11 trilioane de euro (12,2 trilioane de dolari), se confruntă cu riscuri cibernetice și climatice în creștere.

Uniunea Europeană urmează să-și revizuiască regulile de capital, vechi de patru ani, pentru asiguratorii la care se referă Directiva solvabilitate, iar Dombrovskis a declarat că gropile trebuie astupate.

„Nu există o normă minimă a UE privind schemele de garantare a asigurărilor”, a spus el într-un discurs la Bruxelles.

Blocul european, mai spune corespondentul Reuters, a introdus un regim de „recuperare și rezoluție” pentru bănci după criza financiară din 2007-2009, un set de cerințe minimale care să permită autorităților de reglementare să închidă creditorii cu probleme în mod rapid și ordonat, fără afectarea contribuabililor.

Citeşte şi: CIOLACU: “Dacă Orban nu ar fi laș și-ar da DEMISIA!

O schemă de garantare a asigurărilor, deja disponibilă în unele state UE, oferă protecție consumatorilor în ultima instanță, atunci când un asigurator devine insolvabil și nu poate plăti o poliță.

„Dacă fiecare țară UE ar avea scheme de garantare a asigurărilor, de aceastea ar beneficia asigurații, contribuabilii și sectorul asigurărilor în ansamblu”, a spus Dombrovskis.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dragnea: “Preţul era România”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a apărut azi iar în fața instanței I.C.C.J, spunând ...