Războiul comercial al lui Trump: șampania franţuzească vs taxele Google

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC

După ce Franţa  a aprobat “taxa de servicii digitale” pentru Apple, Facebook, Google şi Amazon, giganţii americani ai lumii digitale, oficialii comerţului Administraţiei Donald Trump ameninţă că SUA va riposta împotriva a două exporturi îndrăgite de francezi: șampania și brânza.

Această ultimă dispută comercială globală, provocată de Trump, împotriva unui aliat de lungă durată, la câteva zile după ce Franța a aprobat o „taxă pe servicii digitale”, menită să impoziteze mai multe companii tehnologice din SUA, precum Google, Apple, Facebook și Amazon, pentru a obține mai multe venituri la buget, tulbură apele, notează politico.com.

În luna august 2019, preşedintele SUA Donald Trump și președintele francez, Emmanuel Macron, au fost de acord cu un armistițiu de 90 de zile, cu privire la modul în care ar trebui impozitate companiile tehnologice. Termenul a expirat săptămâna trecută fără a se semna nicio înțelegere.

Luni, un oficial al Departamentului de Stat al SUA privind comerţul a dat publicității rezultatele unei investigații care a stabilit că decizia Franţei de a impozita companiile tehnologice din SUA sunt discriminatorii.

Dacă Google va plăti şi şampania franţuzească se va scumpi în SUA

În cazul în care nu se ajunge la un acord, companiile tehnologice ar putea plăti sute de milioane de dolari în plus ca taxe, iar consumatorii americani, în replică, ar putea plăti dublu pentru şampania Dom Pérignon, vasele Le Creuset și brânza Roquefort.

De asemenea, oficialii americani au indicat că ar putea investiga şi alte țări europene care au în vedere  fiscalizarea lumii digitale. Oficialii comerţului american au mai spus că sunt pregătiți să contraatace intenţia Europei de a fiscaliza firmele tehnologice americane.

Citeşte şi: Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Doar 4% dintre pensiile speciale sunt anulate. Vezi ce grupuri sociale sunt afectate!
Mult discutata lege a pensiilor speciale a ajuns la faza de finish. Multe priviri se ...