BBC: Bossul FACEBOOK se declară fericit să plătească noi taxe în Europa

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) vrea ca până la începutul lunii iulie să ajungă la un acord asupra elementelor tehnice, cum ar fi cum şi unde vor fi taxate marile companii de tehnologie, iar acordul integral să fie finalizat până la sfârşitul anului 2020, pentru a se evita escaladarea tensiunilor pe această temă.

Potrivit UE, dacă nu va avea loc un acord la nivelul G20, cele 27 de state membre vor stabili un sistem propriu pentru taxarea serviciilor digitale.

Citeşte şi: Războiul comercial al lui Trump: șampania franţuzească vs taxele Google

În condiţiile acestea poate fi interpretat titlul ştirii BBC: „Bossul FACEBOOK se declară fericit să plătească noi taxe în Europa.”

Decât să se aştepte la regimuri fiscale diferite, mai bine tratează direct cu această organizaţie, spun specialiştii din  domeniu, consultaţi de newstandard.news.

Bossul Facebook mai spune că acceptă că gigantii tehnologici ar putea fi nevoiți să plătească mai multe impozite în Europa în viitor și recunoaște „frustrarea” oamenilor în legătură cu această problema, potrivit BBC.

Facebook și alții au fost acuzați că nu și-au plătit cota justă de impozit în țările în care își desfășoară activitatea.

Însă unii spun că OECD se îndreaptă prea încet spre obiectivul său pentru un acord 2020. În Marea Britanie, Facebook a plătit doar 28,5 mil. Lire sterline în impozitul pe profit în 2018, în ciuda generării unui record record de vânzări britanice de 1,65 miliarde de lire sterline.Prezent la conferinţa de securitate de la Munchen de astăzi Mark Zuckerberg a spus că e de acord cu realizarea unui acord pentru “eliminarea frustrărilor.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ramona Ioana Bruynseels dă RESTART politicii româneşti
Candidatul  independent la preşedinţia României Ramona Ioana Bruynseels și-a făcut partid: ‘M-am decis să continui ...