Bafta lui Ciolacu

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

În weekend trebuia să se organizeze noul Congres al PSD. Preşedintele interimar, Marcel Ciolacu, a amânat în ultimul moment marea reuniune, invocând pericolul contagiunii cu noul coronavirus.

Procurorii au pregătit minuţios distrugerea imaginii de forţă a partidului, rămas unit, după atâtea ameninţări cu sciziunea sau cu plecări din formaţiunea social democrată. Minuţios, calendaristic notat, în plină desfăşurare a Congresului, magistraţii DNA&DIICOT aveau organizată şi planificată ochirea dintr-un singur foc a noii conduceri.

Dacă la Reşiţa, procurorii DIICOT au pregătit spectacolul, cu lumini şi umbre, de anchetare a conducerii filialei, aducându-l moţ şi pe fostul secretar general al PSD, la Baia Mare, cei ai DNA au „microfonat” un turnător şi au arestat-o pe Sorina Pintea, după câteva ore de la anunţarea candidaturii sale la primărie.

Vă daţi seama cum ar fi urlat U.M.-urile la anunţul sentinţei de condamnare a Sorinei Pintea exact în timpul discursului victorios al noului preşedinte?

Toată candoarea s-ar fi topit într-un colţ de ecran, iar dinspre Tribunal s-ar fi răsfirat pe toată suprafaţa, cu pixelli mii, cătuşe şi s-ar fi auzit cum strigă deontologii din gură de şarpe: “partid de puşcăriaşi.”

Citeşte şi: Scandalos / Guvernul liberal vrea să ia dreptul românilor de a creşte porci în bătătură

Unii susţin că din cauza unuia de la Cluj, ce-şi zice dom’ profesor, s-a amânat Congresul. Se zice că mulţi social democraţi nu l-ar mai vrea să-l vadă a enşpea oară la prezidiul partidului. În zadar tot forţează Cozmin Guşă intrarea sa în scenă prin camerele machieuzelor, tot prăfuit rămâne, chiar de-şi zice intelectual, fără a ne spune însă cum a luat revista “Sinteza” de la Ambasada SUA.

Fie că a fost informat, fie că are un dezvoltat simţ al pericolului, Marcel Ciolacu a ieşit glorios din cleştele pregătit să smulgă carne din pesedişti.

După cum se vede, adversarul politic al partidului său (care o fi acela?) nu joacă pe terenul politic. Preferă să lovească mişeleşte în tunelul de la vestiar.

Cum ar mai fi urlat şi azi deontologii că PSD e un partid de corupţi, aceeaşi lozincă înţepenită în mentalul colectiv. Doar că Ciolacu i-a decapat crocodilului siesta.

Altul mai gras, congresul ăsta s-a ras.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Leapşa părinţilor / 10 minute de oprit lucrul, pentru siguranţa copiilor
Sandra Grădinaru, o avocată din cadrul Baroului Iaşi, a lansat leapşa pentru toţi părinţii din ...