Arhiepiscopia Bucureştiului oferă hrană bolnavilor COVID-19

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Social Filantropic și Misionar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov au decis să se implice în ajutorarea victimelor epidemiei de SARS CoV2.

Pentru persoanele vulnerabile:

  1. S-a înființat numărul unic de apel 785.491, accesibil în intervalul orar 08-16, exclusiv pentru cei aflați într-o situație de gravă vulnerabilitate socială din cauza epidemiei de Coronavirus (COVID-19).
  2. În urma verificării eligibilității solicitărilor de ajutor primite la acest număr, în baza unor proceduri clare, cazurile urgente vor fi direcționate către cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia pentru a ridica, prin delegați/aparținători alimente (hrana caldă sau alimente neprocesate, în funcție de posibilități și de reglementările ce pot apărea din partea autorităților statului).
  3. Protoieriile de sector pot susține suplimentarea cu un număr de 200 de porții zilnic a capacitații celor șase cantine sociale din București ale Arhiepiscopiei.
  4. În cazuri excepționale, în care nu se poate ridica hrana direct din locațiile stabilite, aceasta se poate transporta la domiciliul solicitanților cu ajutorul voluntarilor de la ISU și de la paraclisul „Catedralei Naționale”.
  5. Ajutorul se va acorda fiecărei persoane pe o perioada de 14 zile (perioada de izolare voluntară).

 

Citeşte şi: “UE, în caz de criză, complet neviabilă”, susţine Iulian Capsali, lider de opinie al suveraniştilor români

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Care site-uri vor putea fi închise de autorităţi
Grupul de Comunicare Strategică a explicat ce măsuri vor lua autorităţile împotriva site-urilor care propagă ...