COVID-19/ Paul Goma, ucis de inamicul nevăzut

Marius Ghilezan Uncategorized

Disidentul Paul Goma, stabilit de zeci de ani la Paris, a murit noaptea trecută, în Franța, din cauza infectării cu coronavirus. Paul Goma era internat din 18 martie într-un spital dintr-un arondisment. Fiul său anunţă că din cauza pandemiei de COVID-19, trupul său va fi incinerat. Urna va fi depusă în  Columbarium din Crematoriul cimitirului Pére Lachaise din capitala Franței. În acelaşi loc îşi dorm somnul de veci şi celebrii români: Martha Bibescu, Ana, contesa de Noailles, George Enescu, Elvira Popescu, Nicolae Penescu, George Apostu, Dumitru Milcoveanu, Ştefan Gane, Alexandru Vona.

Scriitorul şi disidentul Paul Goma a murit în noaptea din 24 spre 25 martie la spitalul La Pitié Salpetriere din Paris, unde era internat în urma infectării cu coronavirus, a confirmat miercuri, pentru Agerpres, biografa acestuia – scriitoarea, traducătoarea şi jurnalista Mariana Sipoş.

Citeşte şi: Veşti bune de pe frontul COVID-19

„În urma unui mesaj primit din Franţa, cu regret şi mare durere anunţ plecarea dintre noi a marelui scriitor şi disident Paul Goma, în noaptea din 24 spre 25 martie 2020. Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitie Salpetriere, în urma constatării infectării cu virusul ucigaş. Conform informaţiilor transmise de echipa medicală care l-a îngrijit, Paul Goma a plecat senin, fără durere şi cu sufletul împăcat”, precizează Sipoş într-un comunicat transmis Agerpres.

Nu vor fi zile de doliu naţional

Premierul României, Ludovic Orban, susţine că un supravieţuitor a fost ucis de inamicul nevăzut. De menţionat este că statul român a refuzat să-i redea cetăţenia. Nu s-au anunţat zile de doliu, oficiale, aşa cum era de aşteptat.

Potrivit comunicatului, „conform indicaţiilor lui Filip Goma, respectând dorinţa tatălui său şi ţinând cont de restricţiile actuale în vigoare în Franţa, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă în Columbarium, la cimitirului Pere Lachaise din Paris”.

Scriitorul Paul Goma s-a născut la 2 octombrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători români, potrivit site-ului www.paulgoma.com.

După cedarea Basarabiei fostei URSS, Paul Goma s-a mutat cu familia în România. Fiind elev la Liceul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, a fost exmatriculat, pentru că susţinuse în şcoală cauza unor persoane anchetate pentru anticomunism. A reuşit totuşi să termine Liceul ”Radu Negru” din Făgăraş, în 1953. În 1954 a început Institutul de Literatură şi critică literară „Mihai Eminescu” din Bucureşti. În perioada studenţiei a fost arestat şi condamnat (martie 1957) la doi ani de închisoare corecţională, pentru ”tentativă de organizare de manifestaţie ostilă”, ca urmare a solidarizării cu evenimentele din Ungaria, din noiembrie 1956, şi a protestelor împotriva impunerii limbii ruse ca limbă obligatorie în şcoli. A fost eliberat în 1958, după o perioadă de detenţie la închisoarea Malmaison (Bucureşti), Penitenciarul Jilava şi Gherla.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Gabriela Firea ne înţeapă pe toţi
Primăria Capitalei este prima care a răspuns solicitărilor epidemiologilor.  Autoritățile capitalei intenționează să testeze pentru ...