Comisia Europeană a deschis punga: cornul, laptele şi fructele pentru şcolari

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL SOCIAL

Comisia Europeană a publicat ieri, 31 martie, bugetul alocat schemei UE pentru școli, în anul școlar 2020/2021, și anume: 145 milioane de euro pentru distribuția de fructe și legume și 105 milioane de euro pentru distribuția de lapte către elevi. Din aceștia, României i se dedică 7,8 milioane de euro pentru distribuția de fructe și legume și de 10,7 milioane de euro pentru laptele în școlile participante la program.

 

În anul școlar 2018/2019, schema UE a garantat faptul că peste 20 de milioane de copii din întreaga Uniune Europeană au primit lapte, fructe și legume în timpul școlii, la aceasta adăugându-se măsuri educaționale referitoare la agricultură și la o dietă echilibrată.

Guvernul Năstase a introdus demult programul „laptele şi cornul”

”În contextul actual, este cu atât mai important ca toți copii din întreaga Europă să știe și să înțeleagă de unde vine hrana noastră. Putem fi mândri de mâncarea hrănitoare, sigură și de înaltă calitate produsă de fermierii noștri. Grație schemei UE pentru școli, copiii pot învăța despre nutriție și agricultură, în paralel cu adoptarea unor obiceiuri de alimentație sănătoasă. Am luat măsuri pentru a ne asigura că schema ia în considerare faptul că școlile au trebuit să fie închise pe întreg teritoriul european din cauza pandemiei de coronavirus. Dar este important să continuăm să privim înainte, să pregătim viitorul și să transmitem un semnal important că viața va continua, odată ce am întors, în mod colectiv, această pagină”, a declarat comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski, potrivit site-ului Agrointeligenţa.

Guvernul Năstase a introdus încă din anul 2002 programul „laptele şi cornul în şcoli.” Pe atunci opoziţia considera programul unul drept populist.

Ce lipseşte din iniţiativa europeană e doar cornul, probabil fiind considerat cu prea mulţi carbohidraţi.

Citeşte şi: Ion Cristoiu: “Este o crimă ce face Orban”

Implementarea schemei în anul școlar curent 2019/2020 este afectată de închiderea școlilor pe întreg teritoriul UE, ca urmare a pandemiei de coronavirus în curs.

Ce se întâmplă în vacanţa prelungită?

Comisia Europeană a oferit clarificări potrivit cărora criza curentă poate fi considerată un caz de ,,forța majoră”. Acest lucru permite statelor membre care recunosc un astfel de caz să ramburseze furnizorii pentru produsele perisabile (fructe, legume, lapte) ce erau prevăzute pentru distribuirea în școlile participante la schemă. Produsele în cauză pot fi, de asemenea, donate spitalelor, organizațiilor caritabile și băncilor de alimente sau altor organizații similare, pentru a ajunge la persoanele nevoiașe.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un judeţ din România şi-a declarat autonomia faţă de COVID-19
Bolnavii dintr-un judeţ din centrul ţării s-au vindecat, cei în carantină nu s-au confirmat. Instituția ...