Tun de război în Vrancea / Prefectul Berbece plăteşte hotelierului Barbugiu de trei ori preţul camerei
Prefectul de Vrancea Gheorghiță BERBECE i-a dăruit afaceristului evazionist Bogdan Vasile o afacere la cheie: carantina italienilor, potrivit Monitorului de Vrancea.
Deşi o pensiune de la marginea Focşaniului a primit avizul de la DSP pentru organizarea carantinei românilor veniţi din diaspora din zonele de risc, prefectul liberal al judeţului Vrancea a avut grijă să-i aducă pe “italieni”, aşa cum le zic focşenenii celor reveniţi acasă din peninsulă, în hotelul Unirea. Numai că unitatea hotelieră nu prea mai avea clienţi.
Aflat în buricul târgului, hotelul a început să se umple de carantinaţi, spre disperarea localnicilor din zona centrală. Aceştia au început să protesteze. Degeaba. Prefectul a aranjat contractul. Cum s-ar zice i-a dăruit lui Bogdan, cel urmărit de procurori în mai multe dosare de evaziune fiscală, dar scăpat pentru că a ciripit, o afacere la cheie. 2.047.920 de lei în 14 zile. Asta dacă merge pe full. Treaba prefectului e să găsească muşterii. Să livrează destule persoane. 14 zile, aţi citit bine. Adică, frumoasa sumă de 423.123.
Citeşte şi: S-au simplificat PROCEDURILE de depunere a documentelor pentru şomajul tehnic !
Din banii guvernului Berbece l-a ofertat pe Bogdan, alias “Barbugiu,” cu un „de nerefuzat” 230 de lei/noapte pentru un cazat. Un diasporean. Adică 460 de lei o cameră. Orice căutare pe internet îţi dă preţul de 170 de lei camera/noapte cu mic dejun. Un plus, ca la barbut de 290 de lei, dar şi naşul Barbugiu, mai trebuie să dea de la el două porţii de mâncare în plus, pentru fiecare diasporean cazat.
Afaceristul evazionist vrâncean are hotelul scos la vânzare. Potrivit surselor ziarului “Adevărul” vrea să-l vândă cu 3,5 milioane de euro. Numai că l-a lovit bine “corona” cu un plus de 423.123 pe o jumătate de lună. Dacă ţine carantina opt runde, Barbugiul s-a scos. Şi-a tras preţul pe hotel.
În perioada Stării de Urgenţă toate licitaţiile sau negocierile deschise sunt suspendate. Astfel, „noaptea ca hoţii,” autorităţile cu palma pe decret şi cu xx-urile de la ISBN-uri pe buze pot face ce vor.
Afacerea “Corona de Focşani” e un exemplu de tun de război. Prefectul e acoperit de lege. Afaceristul, de lovele. Şi totul merge uns.