Germania nu vrea un împrumut sindicalizat pentru ţările europene

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Mai multe ţări europene, grav afectate de pandemie, au făcut apel către Comisia Europeană pentru găsirea unor soluţii comune privind ieşirea din depresia economică şi financiară.

Marţi ar urma o nouă rundă de negocieri între miniştrii de finanţe ai statelor membre UE.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a făcut apel duminică la o intervenţie fiscală ambiţioasă a UE, inclusiv o punere în comun a datoriilor, însă nu există niciun indiciu privind o schimbare de poziţie a Germaniei în chestiunea ‘coronabondurilor’, relatează DPA.

Un mecanism mutual de stingere a datoriilor, de neacceptat de puterea federală

„Este momentul să acţionăm cu solidaritate, prin crearea unui nou mecanism mutual de stingere a datoriilor”, a scris Sanchez într-un articol de opinie pentru mai multe ziare, printre care La Repubblica din Italia şi Frankfurter Allgemeine Zeitung din Germania.

„Este un moment în care trebuie să se renunţe la vechea dogmă naţională”, a mai făcut el apel, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de finanţe din UE care urmează să aibă loc marţi.

Statele membre ale UE sunt divizate în privinţa amplorii măsurilor fiscale ce ar trebui luate pentru a diminua impactul economic al pandemiei de coronavirus. Italia, sprijinită de Spania şi Franţa, printre alte state, susţine că emiterea în comun a unor obligaţiuni este singura cale pentru a împrumuta la un cost scăzut sutele de miliarde de euro necesare.

Germania nu vrea coronabonduri

De partea cealaltă, ţări precum Germania, Austria şi Olanda se tem să îşi asume răspunderea pentru datoriile altor ţări. Măsurile convenite deja pentru a sprijini economia blocului comunitar sunt un început bun, însă nu sunt suficiente, potrivit lui Sanchez.

Citeşte şi: Italia a început campania de testare a imunităţii populaţiei la coronavirus

Un nou pachet de trei măsuri pe termen mai scurt ar urma să fie semnat marţi, însă chestiunea sensibilă a unui instrument de datorie colectivă, aşa-numitele ‘coronabonduri’, produce diviziuni mult mai mari, potrivit Agerpres.

Poziţia cancelarului german Angela Merkel este neschimbată, a spus şeful său de cabinet, Helge Braun.

Guvernul german „este sceptic faţă de orice pune în pericol stabilitatea economică şi monetară a zonei euro”, a afirmat el, citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Citeşte şi: Povestea proiectului de VACCIN românesc împotriva COVID-19

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
O soluţie de ieşire din criză: MINERITUL cu tehnologii avansate
În comentariul din “România liberă: ”Redeschideţi minele!”, editorialistul Marius Ghilezan, susţine că Germania este statul ...