Vladimir Tismăneanu şi “ciorile de la Ţăndărei”
Ciorile fac parte din neamul corvidelor. Sunt diferite decât corbii. Folosirea cuvântului e peiorativă în timpul corectitudinii politice.
Politologul Vladimir Tismăneanu de la Universitatea Marryland, un globalist pur sânge, adept al Şcolii de la Frankfurt, a postat o fotografie cu “ciorile de la Ţăndărei”, pe care spune că a primit-o de la Denisa Comănescu, şef la editura Humanitas şi a catalogat-o „super tare”. Asaltat de critici, ulterior, a şters-o spunând că el trăieşte departe de ţară şi nu prea înţelege o serie de semnificaţii.
Citeşte şi: Tun de război în Vrancea / Prefectul Berbece plăteşte hotelierului Barbugiu de trei ori preţul camerei
„Nu-i desluşisem implicațiile rasiste”
„O eroare, o precizare: Azi am postat, vreme de câteva minute, o poză primită pe messenger. Se voia haioasă. Nu-i desluşisem implicațiile rasiste. Nu trăiesc în România, nu cunosc o mulțime de detalii. Am şters-o imediat. Pagina mea este opusă oricăror forme de rasism, xenofobie, intoleranță, excluziune. Învățătură de minte pentru mine. Poate şi pentru alții,” a scris după o vreme Vladimir Tismăneanu, cel care a coordonat Raportul prezidenţial pentru condamnarea comunismului.
Din neamul CORVIDELOR
Din neamul corvidelor, ciorile sunt adorate, batjocorite, urmarite, vanate, exterminate, dar în cele din urmă… învingătoare!
Citeşte şi: 10 diete de primăvară
Basmele româneşti sunt pline de ciori. Zmeul e însoţit mereu de cioara cea isteaţă. Mitologia nu prea face diferenţă între cioară şi corb.
În limbajul corect politic, cioara a devenit peiorativă. Astfel se explică răsucirea lui Tismăneanu, politologul prea bine ancorat în realitatea românească.
Ce a făcut el intră în categoria ”când subconştientul reverberează”.
De origine evreu, şi-a dat seama de mesajul rasist şi a şters postarea.