PREVIZIUNI BRITANICE SUMBRE: cea mai mare criză economică din ultimii 300 de ani, dacă mai continuă restricţiile încă 3 luni

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Marea Britanie se va confruntă cu cel mai mare șoc economic din ultimii 300 de ani, dacă se va extinde carantina până în vară, susţine Rishi Sunak, ministrul de finanţe din guvernul Johnson. El avertizează că există riscul căderii economice care nu a mai fost văzută din 1709, potrivit The Telegraph.

Citeşte şi: Guvernul a obligat lanţurile de magazine să vândă produse locale. Vezi în ce ţară !

Biroul pentru Responsabilitate Bugetară a estimat recent că economia ar putea scădea cu 35% în primăvara acestui an, iar șomajul să crească rapid cu două milioane până la cel mai înalt nivel din anii ’90.

FMI: cea mai mare încetinire a economiei mondiale de la Marea Depresie din anii ’30

Declaraţia ministrului de finanţe britanic a venit în condițiile în care Fondul Monetar Internațional a spus că economia globală se îndrepta spre cea mai mare încetinire de la Marea Depresie financiară din anii ‘30.

Rishi Sunak a mai spus că împrumuturile guvernamentale pot atinge cel mai înalt nivel de la cel de-al doilea război mondial. El a subliniat că prognoza făcută se bazează pe scenariul că izolarea va mai continua încă două luni. „Este important să fim sinceri” cu privire la impactul economic al virusului care provoacă „alte greutăți”.

Previziunea sumbră a intensificat dezbaterea cu privire la momentul în care blocarea ar trebui redusă.

Miniştrii cabinetului britanic se gândesc la reducerea restricţiilor

Dominic Raab, prim-ministrul interimar, va anunţa joi ce vor face britanicii  în luna viitoare, însă mulți miniștri sunt nerăbdători să găsească modalități de reducere a restricțiilor cât mai curând posibil, pentru a se asigura că daunele economice pe termen lung nu vor duce la mai multe decese decât virusul în sine.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Poliţiştii şi voluntarii bisericilor vor duce credincioşilor Lumina Sfântă
Printr-un acord între Patriarhia Română şi Ministerul de Interne, începând de vineri, voluntarii bisericii şi ...