Zilierul român aduce cultivatorului german de sparanghel un profit uriaş. Vezi cât !

Andrei Marcu ACTUALITATE Diverse ECONOMIC OPINIE Principal SOCIAL

Afacerea cu sparanghel, leguma considerată “hrana regilor,” este extrem de profitabilă în Germania, ţară care acordă unele dintre cele mai mari subvenţii agricultorilor.

Un hectar produce 25.000-30.000 de tulpini, delicatesele care se zice că produc insulina atât de necesară organismului. Aproape 4 tone. Un kilogram de sparanghel se vinde engros cu 9-10 Euro/kg.

Un român, pentru care producătorul german oferă 1.650-1.800 de Euro (30% fiind finanţat de stat) poate culege un hectar singur, dar într-o lună.

Citeşte şi:  DRAGNEA şi Morawiecki provoacă CRIZA SPARANGHELULUI în Germania

Proprietarul plantaţiei, conform datelor statisticilor germane, rămâne cu un profit net de 25.000-30.000 de Euro pe hectar. Asta după acoperirea tuturor costurilor de tratament, de arat, de înfoliat în timpul sezonului rece. Deci românul, fără de care sparanghelul putrezea pe câmp, ia sub 5% din veniturile brute. Dar se bucură că după trei luni se întoarce cu 4.000-5.000 de Euro. Nu ştie că neamţul, proprietar de plantaţie câştigă pe spinarea lui aproape 80.000 de Euro, în trei luni.

Mai are rost să ne întrebăm de ce în România nu se pot dezvolta plantaţii de sparanghel?, se întreabă Marius Ghilezan în editorialul de azi din “România liberă”: Sparanghelarul se întoarce fericit cu 4.000 de euro. Cât câştigă cultivatorul german?  

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marcel Vela: Primarii PSD scot oamenii la Înviere. ŞERBAN NICOLAE: „Declaraţie ticăloasă”
După ce ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a declarat că primarii PSD erau pregătiţi să ...