Cum obţine guvernul VIKTOR ORBAN credite preferenţiale de la chinezi

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Calea ferată dintre Budapesta şi Belgrad se va finaliza până în 2025, datorită unui acord de împrumut, deosebit de avantajos, semnat de guvernul Viktor Orban cu Eximbank China, a declarat ieri ministrul de finanţe de la Budapesta, potrivit MTI.  

Odată cu semnarea contractului, poate începe investiţia prin intermediul căreia Ungaria are şansa de a deveni centrul logistic al regiunii noastre, a subliniat Mihály Varga.

Potrivit acordului încheiat cu Eximbank China, o proporţie de 85% din investiţie va fi realizată prin împrumut, iar restul de 15% va reprezenta contribuţia statului maghiar din surse proprii, a punctat ministrul. Termenii financiari ai acordului sunt unele preferenţiale, chiar şi în comparaţie cu opţiunile de finanţare a datoriilor publice disponibile în prezent pe piaţă, a mai spus Varga.

Dobândă cu rată fixă

Planificarea financiară şi predictibilitatea sunt consolidate şi prin faptul că împrumutul are o rată fixă a dobânzii, astfel încât condiţiile nu se modifică nici măcar în cazul unei eventuale deteriorări ale condiţiilor pieţei. Totodată, contractul de împrumut permite şi rambursarea în avans, astfel că guvernul va examina în mod continuu condiţiile de pe piaţă, iar în cazul în care va fi benefic pentru Ungaria, va iniţia rambursarea în avans.

Citeşte şi: Călin Georgescu, diagnostic de coşmar: criza va duce la controlul total al individului

Contractul pentru modernizarea acestei linii de cale ferată a fost semnat în primăvara anului trecut, de către un consorţiu maghiaro-chinez, a reamintit Mihály Varga. Pe porţiunea din Serbia, lucrările de reabilitare se află deja în curs, finalizarea acestora
fiind aşteptată să aibă loc până la sfârşitul anului 2022.
Obiectivul este acela de a finaliza construcţia întregii linii de cale ferată până în 2025, a subliniat ministrul ungar.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
De ce l-au demis pe profesorul Adrian Streinu Cercel? Marcel Ciolacu are o explicaţie simplă
Liderul PSD a criticat, vineri, destituirea doctorului Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei anti-COVID ...