Planificăm vacanţa de vară? Răspunsul lui Raed Arafat

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE SOCIAL

Prezent în studioul Digi tv, Raed Arafat a fost întrebat de Claudiu Pândaru:”Dacă cineva v-ar întreba: Domnule Arafat, să-mi fac planuri de concediu în această vară?”. Ce i-ați răspunde?” Răspunsul şefului Departamentului Situaţiilor de Urgenţă a răspuns:

În primul rând, unde vrea să facă concediul, și în al doilea rând, indiferent de unde vrea să îl facă, aș fi rezervat să îi spun să își facă acum planuri de vacanță.

Citeşte şi: Un guvern nu vrea stoparea carantinei prea devreme. Vezi care!

I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv.

Acele „pașapoarte COVID-19” de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste două, trei zile când ajunge în țara respectivă.

Mai degrabă cred că trebuie să fie măsuri de control a temperaturii, a simptomelor la plecare, nu numai la intrare într-o țară. Ca să previi o persoană să urce în avion și să infecteze alte persoane. Asta cred ca este mai degrabă util, decât să ai un pașaport care zice că nu ai COVID.

Dar, răspund la întrebarea dumneavoastră în acest moment: Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone.

Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii.

Așa că încă e devreme să vorbim de concedii,” a spus Raed Arafat, lămurind românii cu planificarea concediilor.

Ioan Aurel Pop, pledoarie pentru redeschiderea bisericilor: “la noi credinţa nu este ca la alte neamuri”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Avertismentul savanţilor britanici: distanţarea socială va fi necesară până la apariţia vaccinului anti COVID-19
Guvernul Marii Britanii, condus de Boris Johnson, întors la muncă după ce s-a vindecat de ...