Guvernul va aloca un buget de 200 de milioane de lei presei

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE SOCIAL

Guvernul Orban a aprobat, în şedinţa de joi, 30 aprilie, o ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea unei campanii de informare şi de sprijinire financiară a presei.

„Ca urmare a necesitării desfăşurării unei campanii ample de informare cu privire la regulile care vor trebui urmate după finalizarea stării de urgenţă, Guvernul a decis derularea unei campanii de informare. Această campanie reprezintă şi un sprijin pentru industria mass media şi jurnaliştii din România, care în această perioadă au veniturile din publicitate afectate în mod semnificativ şi, în absenţa unei astfel de campanii funcţionarea lor ar fi afectată, cu consecinţe extrem de grave în ceea ce priveşte funcţia lor de informare corectă a cetăţenilor.

Citeşte şi: Pleaşcă guvernamentală / Iau bani cu dobândă ZERO de la stat şi îi dau cu 1% pe zi

Proiectul a rezultat ca urmare a consultărilor cu structurile asociative din industria mass media, din publicitate, atât din presa scrisă, cât şi din televiziune şi radio. La propunerea acestor structuri a fost instituit un mecanism cu criterii clare, obiective, transparente, de alocare a fondurilor pentru derularea acestei campanii. Vorbim de un buget alocat de maxim 200 de milioane de lei pentru derularea campaniei pe o perioadă de patru luni. Mai mult de jumătate din acest buget este alocat pentru zona de presă tipătită, online, locală sau regională”, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

47% din buget este alocat pentru desfăşurarea campaniei la nivelul televiziunilor locale, iar 53% este pentru celelalte medii de comunicare.

„Campania se va desfăşura printr-o aplicaţie informativă, dezvoltată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi gestionată de Secretariatul General al Guvernului, o platformă web în care toţi participanţii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate se pot înscrie pentru a participa la această campanie, iar în urma înscrierii în această platformă va fi publicat raportul cu sumele alocate pentru fiecare participant media şi condiţiile contractuale pentru participare la această campanie. În limita bugetului alocat, în funcţie de evoluţia necesităţilor de informare publică, această campanie poate fi prelungită, în limita bugetului alocat”, a mai precizat Dancă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SURPRIZĂ ELECTORALĂ / Un partid creşte în ultimele sondaje
Potrivit unui sondaj IMAS (o instituţie de casă a PNL), PNL e în scădere în ...